2 el iPhone 7 vs Xiaomi Redmi Note 10

Bütçe
6000

Efekan5444

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bütçem 6000. Xiaomi Redmi Note 10 mu alsam daha mantıklı yoksa 2 el pil sağlığı 100 ekran temiz iPhone 7 mi? iPhone 7 2700 TL. iPhone 7 alırsam RAM oyuncu koltuğu da alabileceğim çok arada kaldım ne önerirsiniz?

Merhaba hocam, kısa ve öz cevap Redmi Note 10 olacaktır. iPhone serisinde artık X ve aşağısı alınmaz. Eski görünümlü yeni model olaraksa minimum SE 2020 alınır.

Günümüzde iPhone 7'nin bataryası, kamerası, kullanılışı hiç rahat olmayan bir model. Kaldı ki aşırı eskimiş durumda olduğu için yanaşmanızı bile önermem. Ne olacağı belirsiz ve güncelleme desteği kesilmiş bir model. 1-2 yıl önce olsa iş görecek şekilde alınabilir derdim ama günümüzde hayır alınmaz.

Hem çok fazla batarya pili tüketiyor hem de son çıkan güncellemelerin hiçbirisini almıyor. "e her şey güncelleme mi?" diyecek hocalarım için evet iPhone için her şey güncelleme dersek yeridir. iPhone 7'yi aldıktan bir süre sonra mağazadaki uygulamaları ve applere güncelleme yapamamaya başladığınızda fark edersiniz büyük bir hata yaptığınızı.

6s, 7 dahil bir sürü karışık iPhone modeli kullandım ve günümüzde hiçbirisini önermiyorum. Hepsini uzunca süreler sindire sindire kullanıp deneyim etmiş birisi olarak uzak durun derim. Xiaomi daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Ha bu arada şimdiden güle güle kullanın hocam 🙂.

Merhaba hocam, kısa ve öz cevap Redmi Note 10 olacaktır. iPhone serisinde artık X ve aşağısı alınmaz. Eski görünümlü yeni model olaraksa minimum SE 2020 alınır.

Günümüzde iPhone 7'nin bataryası, kamerası, kullanılışı hiç rahat olmayan bir model. Kaldı ki aşırı eskimiş durumda olduğu için yanaşmanızı bile önermem. Ne olacağı belirsiz ve güncelleme desteği kesilmiş bir model. 1-2 yıl önce olsa iş görecek şekilde alınabilir derdim ama günümüzde hayır alınmaz.

Hem çok fazla batarya pili tüketiyor hem de son çıkan güncellemelerin hiçbirisini almıyor. "e her şey güncelleme mi?" diyecek hocalarım için evet iPhone için her şey güncelleme dersek yeridir. iPhone 7'yi aldıktan bir süre sonra mağazadaki uygulamaları ve applere güncelleme yapamamaya başladığınızda fark edersiniz büyük bir hata yaptığınızı.

6s, 7 dahil bir sürü karışık iPhone modeli kullandım ve günümüzde hiçbirisini önermiyorum. Hepsini uzunca süreler sindire sindire kullanıp deneyim etmiş birisi olarak uzak durun derim. Xiaomi daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Ha bu arada şimdiden güle güle kullanın hocam 🙂.

Teşekkürler hocam sağ olun.

Merhaba, bütçem 6000. Xiaomi Redmi Note 10 mu alsam daha mantıklı yoksa 2 el pil sağlığı 100 ekran temiz iPhone 7 mi? iPhone 7 2700 TL. iPhone 7 alırsam RAM oyuncu koltuğu da alabileceğim çok arada kaldım ne önerirsiniz?

iPhone 7 alırsan kısa vadede çok rahat edersin. Redmi Note 10 alırsan uzun vadede işine yarar fakat bir zaman sonra işkence çekersin kullanırken. Redmi Note 8 kullanıyordum, 10 yıllık iPhone 5S'ye geçtim ve Redmi Note 8'den daha iyiydi. Apple fanboyu değilim sadece uygun fiyatlı Android telefonların hepsi özellikle Çinli olanlar çöp bana göre. Not: Şu an bende iPhone 7 kullanıyorum fakat 3-4 ay içinde yeni telefon alabilirim.

iPhone 7 günlük kullanımı çıkaramaz ama idare edilecek bir telefon oyun için alınmaz fakat performans konusunda üzmez sadece batarya konusunda üzecek bir telefon birkaç ay önce bataryasını değiştirdim telefonumun, aldığımdan beri kullanıyorum 6.5 sene oluyor ve hala götürüyor ama yine yetmiyor şarj konusunda üzüyor.

Bütçenizin yarısında olduğundan iPhone 7'yi ben tercih ederdim, Redmi Note 10 her halükarda daha iyi bir model ama anladığım kadarıyla bütçenizin sınırlarında ve bütçenizle beraber koltukta alacaksınız. Yanında gelen materyal ve işletim sistemi kalitesinden bahsetmiyorum bile. Ben olsaydım iPhone 7'yi tercih ederdim yanında almayı düşündüğünüz şeyler olduğundan dolayı ancak arkadaşlarda zaten söylemişler iPhone 7 artık eski bir model ve ne kadar işinizi görecek bir cihaz olsa bile pili, ekran boyutu, kamerası, hızlı şarj desteğinin olmayışı (şarjı çok biteceği için önemli bir durum) gibi şeyleri zorlayacaktır.

Birde başka önerilerde bulunacağım; bütçeyi kısıtlıyorsak iPhone 6s/6s Plus alınıp (16 GB dışındaki modeller) bi 500-1000 TL arasında cebinizde para bırakmış olursunuz zaten aynı sürümde kaldıkları için iPhone 7'ye para vermekten iyidir derim veya iPhone 7 yerine Galaxy S8 baksanıza Custom ROM vs derken daha fazla şansınız olur ve bu eksi saydığımız hızlı şarj, pil (yine iyi olmaz ama iPhone 7'den iyidir), güncellike vs açısından daha iyi olacaktır ve iPhone 7'ninde Note 10'unda sunmadığı bir panel+materyal kalitesi olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı