2. El işlemci alırken nelere dikkat edilmeli?

enes kaynak

Centipat
Daha fazla  
i5 4690 islemciyi almaya gideceğim ve test edeceğim ama sadece BIOS'a girebilirim dedi. Cunku sistem kurulu degil dedi. Isınma sorunu olur mu diye sordum OC islemci olmadıgından dolayı sorun olmaz 55 derecede çalışır dedi. Almalı mıyım veya nelere dikkat edeyim?

Selam. İkinci el işlemci alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır:
  1. İşlemci uyumluluğunu kontrol etmek önemlidir. İşlemcinin anakartınızla uyumlu olup olmadığını doğrulamak için anakartın teknik özelliklerine bakmanız gerekebilir. Ayrıca, işlemcinin soket tipi ile anakartın soket tipinin aynı olması gerekir.
  2. İşlemcinin çalışır durumda olduğundan emin olun. İşlemciyi test edemiyorsanız, satıcının işlemcinin çalışır durumda olduğunu belirtmesini isteyin. Satıcı, işlemcinin BIOS'a girdiğini belirtti, bu nedenle işlemcinin en azından başlangıçta çalıştığına dair bir işaret var.
  3. Isınma sorunlarına dikkat edin. İşlemci ısınma sorunlarına neden olabilir, bu nedenle işlemcinin sıcaklığı hakkında bilgi edinmek önemlidir. Satıcı, işlemcinin 55 derecede çalıştığını belirtti, bu normal bir sıcaklık aralığıdır ve işlemcinin aşırı ısınma sorunu olmadığına işaret eder.
  4. Satıcının güvenilir olduğundan emin olun. İkinci el ürünlerin satın alınması her zaman risklidir, bu nedenle satıcının güvenilir olduğundan emin olmak önemlidir. Satıcının geri dönüşleri ve referansları hakkında araştırma yaparak, satıcının geçmişteki işlemlerinde sorun yaşayıp yaşamadığına dair bir fikir edinebilirsiniz.
  5. Fiyatı karşılaştırın. İkinci el ürünler, yeni ürünlere kıyasla daha uygun fiyata sahip olabilir. Ancak, satın almadan önce benzer işlemcilerin fiyatlarını karşılaştırarak adil bir fiyat ödediğinizden emin olun.
Sonuç olarak, satıcının güvenilir olduğundan emin olduktan ve işlemcinin uyumlu olduğunu, çalışır durumda olduğunu ve normal sıcaklık aralığında çalıştığını doğruladıktan sonra, i5 4690 işlemciyi satın alabilirsiniz.

Reis vazgectim bilgisayarcıdan 4590 almayı dusunuyorum ayni fiyata.

Reis vazgectim bilgisayarcıdan 4590 almayı dusunuyorum ayni fiyata.
Hayırlı olsun, o zaman. Eğer gelecekte pahalı teknolojik parça, alet veya cihaz alacak olursanız, sıfır almanızı tavsiye ederim. i5 işlemciler şu anki piyasaya göre çok da pahalı değil. Fakat kasa toplama felan alırsanız, sıfır almaya dikkat edin. İşlemcilerin bazen fabrika hatalı çıkışı olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…