2. el işlemci almak mantıklı mı?

Sanardes16

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: intel i3 12100f GPU:Rtx 3060 Bellek:Goodram IRDM 16GB Anakart: Msi H610M -E SSD:Western blue SN570
Merhaba, şu anda LGA1700 soketli bir anakartım var, i3 12100F kullanıyorum ve çoğunlukla işlemci tabanlı oyunlar oynuyorum. Sizce sıfır olarak daha uygun bir işlemci mi almalıyım, yoksa 2. el daha iyi bir işlemci mi tercih etmeliyim?

Not: Ekran kartı RTX 3060.

Merhaba, şu anda LGA1700 soketli bir anakartım var, i3 12100F kullanıyorum ve çoğunlukla işlemci tabanlı oyunlar oynuyorum. Sizce sıfır olarak daha uygun bir işlemci mi almalıyım, yoksa 2. el daha iyi bir işlemci mi tercih etmeliyim?

Bütçenize ve ne bulduğunuza bağlı. İşlemci kolay bozulan bir parça değil, üstüne Intel için pin durumuda yok oyüzden güzel fırsatlar yakalamanız çok olası. Ama aşağı yukarı aynı modeller ve yakın fiyattalarsa sıfırı ile tabi adınıza faturalı alabilirsiniz.

İslemci sikintisiz calismaktaysa sorun cikaracak bir parca degil, ek olarak OC yapmayi dusunen birisi icin de silikon kalitesini onceden ogrenebiliyor olmak cok buyuk arti oluyor.
Guzel bir firsat yakalarsaniz kacirmayin derim.

Bütçenize ve ne bulduğunuza bağlı. İşlemci kolay bozulan bir parça değil, üstüne Intel için pin durumuda yok o yüzden güzel fırsatlar yakalamanız çok olası. Ama aşağı yukarı aynı modeller ve yakın fiyattalarsa sıfırı ile tabii adınıza faturalı alabilirsiniz.

İşlemciyi her zaman 2.el alma taraftarıyım.

Hocam peki şu anki modelimden hangi modele geçersem ciddi bir fark yaratır herhangi bir öneriniz var mıdır?

Hocam 4.5k biraz daha üzerine çıkabilirim.
Sıfır olarak en fazla 14400F alabilirsiniz:

12400F alsanız bile fark bu şekilde oluyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabi RTX 3060 ile hali hazırda darboğaz pek olmadığı için uçuk bir fark olmayabilir. 14400F ise 12400F ile bazı oyunlarda aynı FPS alırken, çoğu oyunda %10-15 arası daha fazla FPS veriyor.

2.el ilanlarda şahsen birşey görmedim ama takip etmenizde fayda var.
14600K gibi "K" ibareli bir model yakalarsanız çok iyi olur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben aldım sorun yok alınabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı