2. el laptop önerisi

Bütçe
80K
Hayır, gerekli yükseltmeleri kendiniz yapın. Yanında gerçekten ihtiyacınız olan şeyleri de alırsınız. HP Omen eskiden pek tercih edilebilir değildi, ilgili sıcaklık testlerini vesaire inceleyin bu arada laptoplarda termal dizayn kalitesi, performans ile doğru orantılı oluyor bilirsiniz.

Hayır, gerekli yükseltmeleri kendiniz yapın. Yanında gerçekten ihtiyacınız olan şeyleri de alırsınız. HP Omen eskiden pek tercih edilebilir değildi, ilgili sıcaklık testlerini vesaire inceleyin bu arada laptoplarda termal dizayn kalitesi, performans ile doğru orantılı oluyor bilirsiniz.

Hocam bende başta öyle düşündüm ancak en ucuz 4090'lı laptop 32 GB 1TB SSD ile 80k ya var onu alıp yanın 64 GB'ya da bu PC'deki gibi 48x2 96 GB RAM taksam 8 - 10k gidiyor direk bir de SSD alsam 3 - 4K da oradan gidecek zaten fazladan en az 10k gidecek bir de bu adam sıvı metal filan uygulamış sıcaklıkları düşük çalışıyor cinebencr23 de 29k puan almış işlemcide GPU 75 CPU 80 derece imiş yanındaki ekipmanlar çok da önemli değil alınca direk satarım zaten.

Hocam bende başta öyle düşündüm ancak en ucuz 4090'lı laptop 32 GB 1TB SSD ile 80k ya var onu alıp yanın 64 GB'ya da bu PC'deki gibi 48x2 96 GB RAM taksam 8 - 10k gidiyor direk bir de SSD alsam 3 - 4K da oradan gidecek zaten fazladan en az 10k gidecek bir de bu adam sıvı metal filan uygulamış sıcaklıkları düşük çalışıyor cinebencr23 de 29k puan almış işlemcide GPU 75 CPU 80 derece imiş yanındaki ekipmanlar çok da önemli değil alınca direk satarım zaten.
Hocam bana çok şüpheli geldi, paragraflarca yazı yazmış açıklamaya, 1 yıllık bilgisayarın açılmadık yerini bırakmamış üstüne bire sürü hediye ediyor falan fişman, teknolojik alet korkak adamdan alınır, şahsen ben özellikle laptop tarafında ram eklemesi bile yapılmamış cihaz tercih etmeye çalışırdım, iç aksamında tırnakları kırıp sıvı metali hatalı uygulamış olabilir veya görünmüyecek yerlerinde tornavida çizikleri bırakmış olabilir vesaire vesaire, ilana 2026ya kadar garantili yazmış ama ben o cihazın şimdiden 50 kere garanti dışı kaldığına eminim.

Aksi takdirde satacağını düşünmüyorum o kadar emek verdiği bilgisayarı, zaten daha iyisi yok alabileceği. Ayrıca diğer ilanlarla uzun vadeli pazarlık yapabilirsiniz yazan fiyatları son fiyat olarak düşünmeyin. Bunlar çok pahalı ürünler oldukları için piyasaları çok durgun ve taksitsiz nakit alınacağı için çoğu kişi 0 tercih ediyor zaten, elinizde o kadar nakit varken bütün üstünlük sizde. 70-75000tl civarına bile kapatabilirsiniz yani.

Hocam bana çok şüpheli geldi, paragraflarca yazı yazmış açıklamaya, 1 yıllık bilgisayarın açılmadık yerini bırakmamış üstüne bire sürü hediye ediyor falan fişman, teknolojik alet korkak adamdan alınır, şahsen ben özellikle laptop tarafında RAM eklemesi bile yapılmamış cihaz tercih etmeye çalışırdım, iç aksamında tırnakları kırıp sıvı metali hatalı uygulamış olabilir veya görünmüyecek yerlerinde tornavida çizikleri bırakmış olabilir vesaire vesaire, ilana 2026ya kadar garantili yazmış ama ben o cihazın şimdiden 50 kere garanti dışı kaldığına eminim.

Aksi takdirde satacağını düşünmüyorum o kadar emek verdiği bilgisayarı, zaten daha iyisi yok alabileceği. Ayrıca diğer ilanlarla uzun vadeli pazarlık yapabilirsiniz yazan fiyatları son fiyat olarak düşünmeyin. Bunlar çok pahalı ürünler oldukları için piyasaları çok durgun ve taksitsiz nakit alınacağı için çoğu kişi 0 tercih ediyor zaten, elinizde o kadar nakit varken bütün üstünlük sizde. 70-75000TL civarına bile kapatabilirsiniz yani.

Dediğin gibi açılmamış yeri kalmamış muhtemelen garanti de yoktur :) normalde en düşük ilan 80kdan başlıyor ve 32 GB RAM'i var fazladan 10 k verip extradan 48x2 96 GB ayrıca yanındaki parçalar ile bu daha cazip geldiydi. Ama bana da tuhaf geldi elden de alacak olsam sıkıntılı olabilir.

Dediğin gibi açılmamış yeri kalmamış muhtemelen garanti de yoktur :) normalde en düşük ilan 80kdan başlıyor ve 32 GB RAM'i var fazladan 10 k verip extradan 48x2 96 GB ayrıca yanındaki parçalar ile bu daha cazip geldiydi. Ama bana da tuhaf geldi elden de alacak olsam sıkıntılı olabilir.
Yani hocam sonuçta ikinci el ürün, kişi kendinden bilir işi küçükken ssd laptopumu açarken neredeyse tüm iç tırnaklarını kırmıştım sonra japonlayarak kullanıp içim rahat etmediği için satmıştım :D mis gibi laptoptu zamanına göre piyasasının altında satıp vicdanımı rahatlatmak için yanında mouse falan vermiştim, bu arkadaşın hediyelerinden de öyle bir vibe aldım desem yalan olmaz :D Bu arada kimse üst düzey bir laptopun fabrikasyon sıvı metalini taş çatlasın 1-2 derece düşüş için değiştirmez, satıcı kesinlikle samimi değil yoksa fiyat vesaire diğer opsiyonlara göre zaten daha uygun gözüküyor pazarlıksız halleriyle. Demek istediğimi anlamışsınız zaten o konuya dikkat ederseniz iyi olur bence. Teknolojik ürün kesinlikle korkak adamdan alınır.

Yani hocam sonuçta ikinci el ürün, kişi kendinden bilir işi küçükken SSD laptopumu açarken neredeyse tüm iç tırnaklarını kırmıştım sonra japonlayarak kullanıp içim rahat etmediği için satmıştım :D mis gibi laptoptu zamanına göre piyasasının altında satıp vicdanımı rahatlatmak için yanında mouse falan vermiştim, bu arkadaşın hediyelerinden de öyle bir vibe aldım desem yalan olmaz :D bu arada kimse üst düzey bir laptopun fabrikasyon sıvı metalini taş çatlasın 1-2 derece düşüş için değiştirmez, satıcı kesinlikle samimi değil yoksa fiyat vesaire diğer opsiyonlara göre zaten daha uygun gözüküyor pazarlıksız halleriyle. Demek istediğimi anlamışsınız zaten o konuya dikkat ederseniz iyi olur bence. Teknolojik ürün kesinlikle korkak adamdan alınır.

Hocam benim de laptopum var dediğiniz gibi ben sizden daha fazla şey yaptım ama sonuç aynı bir de ben satmadım o kadar şey yapıp satmak yemedi alan kişinin elinde kalır filan diye hala kullanıyorum bir kenarda:) ama ben en iyisi 80k ya alayım gidip 7kya da 64 GB RAM takayım kendim sonra işimi görür rahatlıkla zaten iş için alacağım iyi para kazandırırsa bakarız ileride sıfırına tavsiyelerin için sağ olasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı