2. el MacBook alırken neye dikkat edilmeli?

emrgnr123

Hectopat
Merhaba, pil devri 68 ve maksimum kapasite %95 bir MacBook Air buldum. Sizce bu cihaz alınır mı? Devir sayısı 50 olup kapasitesi %100 olan cihazlar görmüştüm. Sizce bu durum normal mi?

Hangi yıl üretimi olduğunu yazmadınız bazı eski model yıllarında kronik sorunlu olan ürünler mevcut bunların araştırılması önerilir. Güncel bir modelse %95 ve %100 arasında bir tercih yapılacaksa diğer tüm özellikler aynıysa ve %95 fiyat olarak daha mantıklıysa onu tercih etmelisiniz. %100 kapasiteli bataryanında 1 ay sonra %95'e inmeyeceğinin garantisi yok.

Hangi yıl üretimi olduğunu yazmadınız bazı eski model yıllarında kronik sorunlu olan ürünler mevcut bunların araştırılması önerilir. Güncel bir modelse %95 ve %100 arasında bir tercih yapılacaksa diğer tüm özellikler aynıysa ve %95 fiyat olarak daha mantıklıysa onu tercih etmelisiniz. %100 kapasiteli bataryanında 1 ay sonra %95'e inmeyeceğinin garantisi yok.

MacBook Air M1 2020
2021 yılında kutudan çıkarılmış, garantisi eylül ayında sona eriyor. Seri numarasından kontrol ettim. Görsellerden ve pil devrinden dolayı çok aktif kullanılmadığını düşünüyorum, kafama takılan tek soru pil devri ile maksimum kapasite yüzdesinin orantılı olup olmadığı. Cevabınız için teşekkürler, eğer satıcı ile anlaşırsak yazılımsal ve donanımsal da kontrollerini yapıp alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı