TheNarrator
Kilopat
Daha fazla
Pt de 18 bin degil mi M1?
Hocam 16 GB RAM'lı modelle karşılaştırıyorum.
Bak şimdi MacBook'ların hoparlörleri mükemmel, ekranları DSI-P3, final cut ile çok optimize çalışıyorlar, trackpad kısayolları çalışmayı mükemmel hale getiriyor, pilde olsa bile performans kaybetmiyor daha burayı doldururum ama uzun lafın kısası genel olarak içerik üretmek için biçilmiş kaftan. Bu Windows ile içerik üretilmez anlamına gelmiyor mesela Windows tarafında bazen NVIDIA teknolojileri gerekebiliyor.
Ayrıca konuya o derece hakim değilsin ki yazılım yapacaksa Mac'den daha iyi yazmışsın, yazılım o kadar sığ bir konu değil, ne yazılımı yapacak, web mi yoksa App mi yoksa gömülü sistemde mi çalışacak, hangi platform için yapacak hangi Framework'leri kullanacak vs... Vs...
Yani burada her Mac yorumunun altına o fiyata daha iyi Windows var demek çok yanlış iki platforumun da kendine göre iyi yanları var.
Kesinlikle 2017 Pro almanı önermem M1 yongası devrimsel bir atılımdı ve ayrıca Apple yavaş yavaş 2016 MacBook'ların desteğini kesmeye başladı. M1 sadece bir işlemci değil bütün sistemi tek bir silikon üzerinde toplayan bir SoC (System On A Chip) yani bu çipin içinde sadece işlemci ve ekran kartı yok, mesela yapay zeka ünitesi fotoğraftan ve videodan kumlanma kaldırma konusunda çok iyi mesela H265 videoları daha hızılı işlemek için içerisinde H265 video hızlandırıcı var, mesela bilgisayar kapalıyken bile fazla güç harcamadan mail, saat gibi basit işleri kontorl etmesi için hiçbir zaman kapanmayan bir bölüm var, müzik ile uğraşıyorsanız içerisinde ses işlemek için ayrı bir bölüm var vs... Vs...
Yani kısaca M1 hem daha verimli hem daha performanslı ve daha uzun süre destek alacak. Fan olmama konusunda şöyle söyleyim normal işlemler yaparken asla ısınmıyor mesela Safari'de bir sürü sayfa açık, arkada spoti açık, pixelmator Pro ile tasarım yapıyorum vs... Vs... Fakat video ve oyun kısmıda ısınma oluyor ama bu ısı sadece klavyenin üst kısmında hissediliyor yani eline ulaşmıyor. Hız kesme konusunda ise eğer Full yük altında bir süre bırakırsan %10 performans kaybediyor ama bu kayıp ilerlemiyor.
İşte fanı olan MacBook Pro ile performans karşılaştırması 10 dakika sonra %9 performans kaybediyor ve test ne kadar uzun olursa olsun daha fazla termal kısıtlama yapmıyor.
Eki Görüntüle 1504949
Hakkını vererek inceleyen bir kişinin videosu:
Bu ise Apple'ın yetkili satış noktası sadece öğrencilere indirimli fiyattan satıyorlar yani öğrenci belgesi yüklemen lazım. Ben buradan 2 Mac 1 iPad aldım bir yanlışını görmedim. İstersen Apple müşteri hizmetlerine de sorabilirsin yetkili satıcı olup olmadığını. İstediğin yerden alabilirsin tabii ama benim tavsiyem buradan alman.
18 bin TL
Apple markalı MGN63TU/A kodlu MacBook Air 13.3 inc M1 8CPU 7GPU 8GB 256GB Uzay Grisi MGN63TU/A ürünü Pozitif Teknoloji den hemen alın.
23499 Ücretsiz kargo. Öğrenci, Öğretmen ve Eğitim Kurumlarına özel indirimlerle Pozitif Teknoloji’den hemen alın. Apple markalı MacBook Air 13.3 inc M1 8CPU 7GPU 8GB 256GB Uzay Grisi MGN63TU/A ürünü eğitim indirimi ile Yetkili Eğitim Uzmanı Pozitif Teknoloji’den hemen alın.www.pt.com.tr
Hocam 16 GB'li model daha iyi gibi sanki o yüzden 22K yazdım fiyat aynıı siteden.