2.el RTX 3060 Ti alınır mı?

Eutr61

Kilopat
6000 liraya RTX 3060 Ti buldum. Mining yapıldı mı diye sordum. Oyun için kullandığını yazdı. Elden almayı düşünüyorum. Alınır mı sizce? Pek güvenemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Madencilik yapılsa da anlayamazsın zaten. Modele göre fiyatı değerlendirmek lazım öyle çok iyi değil.
Kart açıldı mı kontrol edin. Termal pedlerde yağ akıtma, yağlanma var mı bakın. Varsa büyük ihtimal madencilik yapılmıştır ona göre fiyatta anlaşırsınız.
Stres testlerini de yapın bitiversin.
Madencilikten bu kadar korkmanıza gerek yok bilinçli yapıldığında kartın ömrüne hiç zarar vermez. LinusTechTips bu konuda testler yapmıştı hatta izleyebilirsiniz.

Görerek test etmeden hiçbir ekran kartı alınmaz. Satılan ekran kartlarının %95i mining yapılmış. Bence Haziran 2012 Fatura tarihi öncesi de alınmaz. O fiyata yakın 6700 XT bekle derim Bu ay indirimlerde.

Daha geçen hafta ben de senin gibi araştırıyordum 3060 Ti almak için sağa sola bakınırken foruma da bir konu açayım dedim 3070 alacağım diye biri 3070 Ti bak fiyatları aynı dedi 2. el arıyordum zaten baktım gerçekten de 500TL 1000TL falan oynuyor aralarında tabii piyasadaki kartların %95'inden fazlası mining görmüş kartlar neyse ki temiz birine denk geldim mining yapılmış ama söylediğine göre 3 ay kadar tüm jelatinleri duruyordu seri numaralı şekilde kutularını aldım garantisi de devam ediyor. Test için %100 bir yöntem yok fakay FurMark testi açıp GPU-Z programından VRAM sıcaklıklarına bakılıyormuş internette gördüğüm testlerden daha serin çalışıyordu biraz test yaptıktan sonra aldım neredeyse 10 gün oldu memnunum ASUS TUF modeli. Sağlam bir test yapabilme imkanın olmadan alma derim lafın kısası yoksa bu kartlar ömrü gerçekten uzun birkaç aylık düzgün yapılmış miningten çok bir zarar göreceğini sanmıyorum kişisel görüşümdür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı