2. El RX580'i Test Etmek

Reck

Hectopat
Yer
İzmit
Daha fazla  
Kuzenime toplayacağım sistem için 3 aylık MSI RX 580 Gaming 8x ekran kartı buldum iyi bir fiyata. Faturası mevcut, kart temiz ve sağlam duruyor fakat dış görünüm ile sorunlar ya da mining de kullanılıp kullanılmadığı belli olmuyor. Kendi sistemimde de bu kart mevcut ve bir karşılaştırma yapmak istiyorum.
Asıl merak ettiğim ve size danışmak istediğim sorum şunlar;

GPU benchmark ya da ona benzer test programları ile iki kartı test etsem alacağı puanları karşılaştırıp bir sonuca ulaşabilir miyim?
Mining için kullanılmış olan bir kart 3 ay sürede tam performansta çalışmış olsa bu testlerde kendini belli eder mi?
Sizin bildiğiniz, denemiş olduğunuz bu tarz programlar var mı? Varsa hangileri olduğunu söyleyebilir misiniz?
2. El donanım alırken dikkat etmem gereken ayrıntılar nelerdir?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Karta mining yapıldığını öğrenmen zor. RX 580 piyasası bayağı karışık şu an. Eğer ucuz bir fiyattan veriyorsa o işte bir bit yeniği vardır.
Kartın fiyatı 1950 TL. Sıfır piyasası 2700 TL civarı. 2.El satılan çoğu kartın fiyatı bu şekilde. Beni asıl ilgilendiren konu 3 aylık süreçte ne kadar performans kaybı olur ve bu kayıp benchmark ta puan olarak karşıma çıkar mı?

Gözle görülen bir performans kaybı olmasa bile kartın ciddi anlamda ömrünü azaltıyor. Sonuçta 7/24, tam yükte çalıştığını varsayıyoruz. Ve bu işin düzgün bir soğutma ortamında yapılması da önem arz ediyor. 1950 TL'yi mining yapılıp yapılmadığını bilmediğiniz bir karta vermek yerine sıfır GTX 1060 da bir seçenek.

@Jira Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum, mantıken yapılması gerekenleri yazmışsın fakat Amd işlemci ve freesync bir monitör baktığımız için RX serisi ekran kartı almak durumundayız. Malum intel işlemciler, anakartlar ve gsync monitör fiyatları uçmuş durumda. Gönül isterki intel serisi bir işlemci ve uyumlu anakartı uygun fiyata alabilelim. Durumlar böyle olunca piyasadaki miningcileri boğasım geliyor ama yapıcak bişey de yok sonuçta legal-illegal bir durumdan faydalanan üreticiler ve hızlıca zengin olma hayalleri kuran coinciler de bu dünyada yaşıyor. Asıl sorum olan benchmark'ta yada farklı bir programla 2 kartı test edip karşılaştırıp bu durumu test etmiş olan bir kullanıcı var mı bizi aydınlatabilecek?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı