2. el sistem alırken nelere dikkat edilmeli?

Uzay

Megapat
Merhaba arkadaşlar iyi sayılacak bir laptop sahibiyim. Fakat laptop ekran kartımdan dolayı bana zorluk çıkartıyor maalesef GT740m. Ben bu durumdan sıkıldığım için bir masaüstü bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama daha fazla para vermek istemiyorum dolayısıyla 2. el bir kasa toplamayı düşünüyorum. Benim asıl sorum ise ekran kartları çok hassas olduğu için 2. el alırken ne tarz sorunlarla karşılaşa bilirim ya da 2. el kasa toplarken nelere dikkat etmeliyim ?(bütün parçalar 2. el olmak zorunda değil.) Tavsiyelerinizi bekliyorum iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem ikinci el alırken işlemci ram gibi zor bozulan parçaları alabilirsin fakat ekran kartı anakart gibi parçalar hassas parçalardır o yüzden garantisi olmayan parça almayınız.

İkinci el parça alırken Ram ve Ekran Kartı'nı rahatlıkla alabilirsin fakat İşlemci , Anakart , Hard Disk gibi bileşenlerde çok araştırmanız gerek.

@Silinen üye Yanlışınız var hocam İşlemci ve Ram sıkıntı çıkarmaz ancak Ekran kartı ve Anakart sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum.

@Silinen üye Yanlışınız var hocam İşlemci ve Ram sıkıntı çıkarmaz ancak Ekran kartı ve Anakart sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum.
Kendi bilgisayarıma 2.el Ram ve Ekran Kartı ekledim hiçbir sıkıntı yok fakat işlemci en hassas bileşendir en ufak bir sıkıntıda büyük zorluklara neden açar.

Aşırı voltaj vermeden ya da çekiçle vurmadan işlemciyi boza bilene kendimi vereceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…