2. el sistem toplanır mı?

Olricc

Hectopat
Daha fazla  
Sarı siteden bir süredir bakıyorum da güzel 2. el sistemler ve parçalar mevcut. Ancak parça parça topladığımda daha riskli olsa da daha ucuza daha iyi oluyor gibi geliyor bana. Bütçemi 10-13K arası olarak belirledim. Bu bütçeye RTX 3060 ve R5 5500'lü bir sistem toplanabiliyor. Bu ikisini biliyorum ama hangi PSU hangi RAM hangi SSD ve hangi anakartı almalıyım bilmiyorum. Sadece 3060 ve 5500 ilanlardan baktığım kadarıyla 7000 TL falan ediyor. Geri kalan 5-6k ya diğer 4 parçayı sığdırabilir miyim bilmiyorum. Yoksa bunun yerine ekran kartından feragat edip daha ucuz olan 1080 Ti, RX 6600, RTX 2060 gibi kartları seçip kalan bütçeyle diğer parçaları daha yüksek model alabilirim diye düşünüyorum. Hangisi daha mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
2.el sistem toplanır ama elden parça alman daha iyi olur çünkü gidip görüp test edersin. Eğer sistem toplamakta yardıma ihtiyaç duyarsan DC veya Instagram'dan yazıp yardımcı olabilirim.

Test ederek alırsanız sıkıntı olmaz test edecek yer yoksa bilgisayarıcıya gidin abi benim bu parçada sıkıntı var mı dersin 50 TL verirsin bakar her şeyine.

2.el sistem toplanır ama elden parça alman daha iyi olur çünkü gidip görüp test edersin. Eğer sistem toplamakta yardıma ihtiyaç duyarsan DC veya Instagram'dan yazıp yardımcı olabilirim.
Param güvende ile almayı planlıyorum hocam. Parça sıkıntılı çıkarsa sarı site alıcının arkasında duruyor zaten. Deneyip öyle parayı yollayacagım

Sen direkt kart ile ödeme yaparak alıyorsun ayrıca iade ettin zaman para 2 haftadır gelmiyor.
Ama en azından param güvende oluyor ve denemiş oluyorum. Zaten parça sıkıntılıysa ve sıkıntısız diye satıyorsa param güvende ile satmaz kimse. Çünkü mesela böyle bir olayla karşılaşırsam parayı göndermem bozuk derim ve parçada bende kalır. Kimse bunun riskini almaz. O yüzden param güvende ile alımda risk bulmuyorum pek.

Param güvende ile almayı planlıyorum hocam. Parça sıkıntılı çıkarsa sarı site alıcının arkasında duruyor zaten. Deneyip öyle parayı yollayacagım
5000 liralık ekran kartına baya bi komisyon keser haberin olsun. Ortalama bi sistem al bence içindeki parçaları yavaş yavaş upgrade et.

Ben öyle yaptım. 2021'de 3000 liraya kasa aldım. RX550 i3 10100F. Şuan i3 12100F ve RTX 2060 kullanıyorum. Kasa hala 2021'de aldığım kasa.

yavaş yavaş upgrade edersem zam gelebilir veya mevcut parçalar satılabilir bulduğum. 12k para biriktirdim o yüzden tek seferlik bir sistem toplayacağım. Ekran kartını belki 2060 a düsürebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…