2. el sistemlerin alıcısı var mı?

Satabilir miyim?

• Oy verenlerin toplamı
    28
  • Anket kapandı .

zizi

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Daha önce buraya bir sistem toplama başlığı açmıştım, fakat tercihimi 3000 serisini beklemekten yana kullandım ve sistem toplamadım. 3000 serisinin çıkmasına az bir süre kaldı ve ben çıkışı ile toplamayı düşünüyorum. Bütçem 36.000TL. Bu bütçenin içine masa, sandalye, monitör, kasa ve klavye dahil. Sorun şu ki 8 ay içinde yurt dışına çıkma gibi bir ihtimalim var ve 1 senenin üstünde kalacağım. Merak ettiğim böyle bir sistemi olası yurt dışına çıkışımda 2. el olarak satma imkanım olur mu? Bu tarz sistemlerin 2.el alıcısı oluyor mu? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Düşük bütçeliler kadar satılması kolay olacağını düşünmüyorum. Şöyle ki, atıyorum 25.000 liralık sistem topladınız, gerisi ekipman vb. diyelim. 25.000 TL parası olan adam neden 2. el alsın ki? En üst seviye parçalarla sıfır olarak alıp geçer.

Zararına satış olabilir gitme olasılığınız var ise size, önerim ya hiç bilgisayar almamanız yada 3-4 bin TL'ye orta seviye bir bilgisayar alıp zamanı gelince benzer fiyata satmanız. Ben olsam paramı altına vs. yatırırdım, en azından hem değer kaybetmezdi hem de geldiğim zaman güncel teknolojili bir bilgisayar toplardım.

Son düzenleme:
Düşük bütçeliler kadar satılması kolay olacağını düşünmüyorum. Şöyle ki, atıyorum 25.000 liralık sistem topladınız, gerisi ekipman vb. diyelim. 25.000 TL parası olan adam neden 2. el alsın ki? En üst seviye parçalarla sıfır olarak alıp geçer.
Satılmaz mı diyorsunuz?

Satılmaz mı diyorsunuz?
Belli olmaz.

Satılsa da hemen satılacağını düşünmüyorum ben, uzun sürebilir. Peki parça parça satsanız nasıl olur? Öyle daha kısa sürede gidebilir. Mesela direkt PC'yi ilana koyarsınız, parça satışı da vardır yazarsınız. Elbet isteyen çıkar.

Bu forumda benzer şekilde üst seviye sistemleri sıfır fiyatına satmaya çalışanlar vardı ve ne mi oldu? Herkes hahaha emojisi atıp dalga geçti.

Üst seviye sistemlerde satıcı çok para verdiği için ucuza da satmak istemiyor, üst seviye sistem toplayacak adam da "Bu sisteme o kadar vereceğime az bir miktar ekleyip aynısının sıfırını toplarım." diyor, ikinci el sistem de satıcının elinde kalıyor.

Maksimum 1 yıl kullanılmış sistemler için satmak isteyen kişi sıfıra yakın fiyata satmak isteyebilir normal karşılıyorum ama maalesef satamazsınız o fiyata. Ben olsam ben de almam.

Ben olsam (eğer yoksa tabi) 10-15 bin TL'ye taşıyabileceğim ama işimi de görecek bir laptop bakardım. Gittiğiniz yerde de bilgisayara ihtiyacınız olur sonuçta.

Belirttiğiniz bütçe oldukça yüksek bir bütçe. Böyle bütçesi olan birini bulmak zor.

Benim önerim arkadaşın dediği gibi 3 5 bin TL'lik bir PC toplamanız yurt dışına çıkarsanız bu bütçede bir bilgisayarı kolayca satabilirsiniz.

25K'lık bir sistem satılmaz değil satılır fakat sürer biraz.
Gümrük işlerini falan bilmiyorum ama yurtdışında dizüstüler çok ucuz. Oradan da alabilirsiniz.

Toplu halde satamazsınız. Parça parça gider ama ölü fiyata gider. En az zararla satmaya çalışırsanız bu sefer de alıcı çıkması aylar sürer. Bu durumda bence güçlü bir laptop almanız yada 1 yıl idare edecek bir sistem toplamanız daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı