2.el telefon önerisi

Bütçe
15000-16000

carljohnsonx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Hayırlı forumlar. 1 haftadır 2.el telefon bakiyorum bütçeye uygun ortalama 15-16 bin lira param var 2.el iPhone SE 2022 (garantili) iPhone 12 mini veya S22 bakıyorum. Kriterlerim; öncelikle kamera ve pil performansı. Oyun oynamayacağım çünkü bilgisayarım var. Şarj ise gün içinde düşünmemek. Kamera için bir şey diyemeyeceğim göreceli çünkü. 2.el de olur 0 da yeter ki en az 3 ay garantili olsun. Teşekkürler.

Pil performansı bakmından aynı ayardalar ve üçü de kötü, kamera anlamında ise S22'nin ezici bir üstünlüğü var. Oyun oynamayacağınızı ve bilgisayarınızın olduğunu belirtmemişsiniz, kullanım senaryonuzu baz aldığımızda üç modelde gün içerisinde çok nadiren sadece 1 kere şarj ister. S22 tercih edin.

Pil performansı konusunda her biri birbirinden daha başarısız cihazlar. Önceliğiniz batarya performansı ve bütçenizde 16000 TL altı ise Çinli markaların orta segment modelleri hem hızlı şarj olma hem de bu 3 telefonunun toplamı kadar ekran süresi verebilen batarya performansları ile daha doğru tercihler. Muhtemelen 4 saat civarında ekran kullanım süresi verecekler, yani standart kullanımda bile gün içinde kesinlikle şarj ihtiyacı duyacaklar, yoğun kullanımda 2. defa şarj edilmeyi bile isteyecekler.

Pil performansı bakmından aynı ayardalar ve ikisi de kötü, kamera ve performans anlamında ise S22'nin ezici bir üstünlüğü var. Oyun oynamayacağınızı ve bilgisayarınızın olduğunu belirtmemişsiniz, kullanım senaryonuzu baz aldığımızda iki modelde gün içerisinde çok nadiren sadece 1 kere şarj ister. S22 tercih edin.
Açıkçası samsung ekosisteminden çok sıkıldım ama S22 güzel duruyor kamerası da kaliteli denedim bizzat. Ama SE 2022 ile işlemci farkı bence fazla değil ama şarjı elbet daha iyidir.

Pil performansı konusunda her biri birbirinden daha başarısız cihazlar. Önceliğiniz batarya performansı ve bütçenizde 16000 TL altı ise Çinli markaların orta segment modelleri hem hızlı şarj olma hem de bu 3 telefonunun toplamı kadar ekran süresi verebilen batarya performansları ile daha doğru tercihler.
Önceliğim batarya performansı derken şuan kullandığım samsung cihaz gün de 3 saat ekran süresi sunuyor okul nedeniyle de maksimum 5.30 6 saat ekran süresi alıyorum yani fazla kullanmıyorum telefon. Tatil günlerinde de fazla artmıyor.

Önceliğim batarya performansı derken şu an kullandığım Samsung cihaz gün de 3 saat ekran süresi sunuyor okul nedeniyle de maksimum 5.30 6 saat ekran süresi alıyorum yani fazla kullanmıyorum telefon. Tatil günlerinde de fazla artmıyor.

Ben S22'yi batarya performansı nedeni ile eleyerek S20 FE aldım, üniversite öğrencisiyim asla bataryanın günü kurtarabildiğini görmedim. Normal kullanımda bile akşam üzeri mutlaka şarj etmem gerekiyor ki şarjı sizin belirttiğiniz cihazlardan yarı yarıya daha iyidir.

Önceliğim batarya performansı derken şuan kullandığım samsung cihaz gün de 3 saat ekran süresi sunuyor okul nedeniyle de maksimum 5.30 6 saat ekran süresi alıyorum yani fazla kullanmıyorum telefon. Tatil günlerinde de fazla artmıyor.
S22 her türlü kurtarır. Alın geçin, gerekli kontrolleri yapmayı unutmayın.
Açıkçası samsung ekosisteminden çok sıkıldım ama S22 güzel duruyor kamerası da kaliteli denedim bizzat. Ama SE 2022 ile işlemci farkı bence fazla değil ama şarjı elbet daha iyidir.
Performans anlamında S22, iPhone 12'den GPU'da %30 civarı daha üstün, CPU'da ise %12 farkla A14 daha üstün. SE3 ise hem 12'den hem S22'den iki bileşende de daha üstün. Oyun oynamadığınız için bu veriler geçersiz, gündelik kullanımda S10 bile performans anlamında senelerce yeterli bir cihaz.

Ben S22'yi batarya performansı nedeni ile eleyerek S20 FE aldım, üniversite öğrencisiyim asla bataryanın günü kurtarabildiğini görmedim. Normal kullanımda bile akşam üzeri mutlaka şarj etmem gerekiyor ki şarjı sizin belirttiğiniz cihazlardan yarı yarıya daha iyidir.
Siz ne önerirsiniz?
S22 her türlü kurtarır. Alın geçin, gerekli kontrolleri yapmayı unutmayın.

Performans anlamında S22, iPhone 12'den GPU'da %30 civarı daha üstün, CPU'da ise %12 farkla A14 daha üstün. SE3 ise hem 12'den hem S22'den iki bileşende de daha üstün. Oyun oynamadığınız için bu veriler geçersiz, gündelik kullanımda S10 bile performans anlamında senelerce yeterli bir cihaz.
Kamera hakkında bi fikriniz var mı? Sadece S22 deneyimleme şansım oldu ve ihtiyaçlarımı karşılıyor. Ama SE3 daha iyiyse o daha öne geçer.

2. el temiz bir Realme GT 2 Pro batarya ve kamera olarak sizi tatmin edecektir. Cihazı 9 aydır bizzat kullanıyorum memnunum ve tavsiye ederim.

Kamera hakkında bi fikriniz var mı? Sadece S22 deneyimleme şansım oldu ve ihtiyaçlarımı karşılıyor.
Kamerada SE3'ü eliyorum, S10'dan daha zayıf bir arka kamerası var. Gece pozlaması ve ultra geniş açı sensörü dahi yok. iPhone 12 Mini ve S22'ye gelecek olursak, S22; iPhone 13 ve iPhone 13 Pro ayarında bir kameraya sahip, iPhone 12'den ana kamera sensöründe, ultra geniş açı sensöründe, ön kamerada üstün ve 12'de bulunmayan telephoto sensörüne sahip, bu kamera deneyimini çok daha zevkli bir hale getiriyor.

Kamerada SE3'ü eliyorum, S10'dan daha zayıf bir arka kamerası var. Gece pozlaması ve ultra geniş açı sensörü dahi yok. iPhone 12 Mini ve S22'ye gelecek olursak, S22; iPhone 13 ve iPhone 13 Pro ayarında bir kameraya sahip, iPhone 12'den ana kamera sensöründe, ultra geniş açı sensöründe, ön kamerada üstün ve 12'de bulunmayan telephoto sensörüne sahip, bu kamera deneyimini çok daha zevkli bir hale getiriyor.
Sadece s22 deneme şansım olmuştu SE3 S10'dan bile zayıf ise düşünmeye gerek yok biraz daha araştırıp kararımı vereceğim teşekkür ederim.
2. el temiz bir Realme GT 2 Pro batarya ve kamera olarak sizi tatmin edecektir. Cihazı 9 aydır bizzat kullanıyorum memnunum ve tavsiye ederim.
Hocam telefonun az çok özelliklerine baktım. Çok sağlam ve güçlü telefon kamera olsun işlemci olsun batarya olsun malzeme kalitesi olsun. Ancak tasarımı berbat ve satmam çok zor olur çünkü ben alacağım telefonu satıp üstüne bir miktar koyup üst modele geçeceğim, öneriniz için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı