2. el toplama mı bilgisayar mı yoksa tek tek toplamak mı?

mse1351

Hectopat
Kek günü
Daha fazla  
Merhaba, NVIDIA 16 serisi ekran kartı ve AM4 tabancı işlemcili bir sistem buldum, bunu almayı düşünüyorum, bu bilgisayarı almak yerine ayrı ayrı parçalar alıp dizmek mi, yoksa bu sistemi alacağım paraya tek tek parça toplamak mı daha mantıklı? Bir parça bozuk çıkarsa diye uğraşmakta istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım, tek tek alırsam dizmeyi düşündüğüm sistem RX6600 ve R5 5500-5600 işlemcili bir sistem.

RX6600 daha üst bir seviyeye hitap ediyor 16 serisine göre ama karar veremedim.

Şahsen tek tek uğraşacak olsam DDR5 için uğraşırdım, bence DDR4 sistemler tek tek uğraşmaya değmez hele hem ikinci el hem sıfır hazır sistem piyasasında bu kadar çokken.

Şahsen tek tek uğraşacak olsam DDR5 için uğraşırdım, bence DDR4 sistemler tek tek uğraşmaya değmez hele hem ikinci el hem sıfır hazır sistem piyasasında bu kadar çokken.

Bütçem 10 bin civarı DDR5 için daha çok para çıkması gerekıcek cebimden ağır oyunları oynamıyorum ve giriş seviyesi, sonrasında bunu satıp ileride üst seviyeleri almak istiyorum. Sıfır alsam ekran kartsız felan geliyor.

Şimdi 16 serisi diye GTX1650 ve 1660 ailesinden bahsediyorsun muhtemelen, bu kartların verdiği performansla 8. nesil Ryzen 5 ve üstü APU'ların verdiği güç hemen hemen aynı. Ryzen 5 DDR5 APU sistemler de yaklaşık 14-15k civarı fiyatlardan başlıyorlar. Bir nevi hem kafandaki ilk fikri yapıyorsun hem önü oldukça açık bir sistem topluyorsun. Karar senin ama bir işe kalkışmadan önce 8500G ve 8600G'nin oyun testlerine bakmanı tavsiye ederim.

dediklerini biraz baktım harbiden aklıma yatmadı değil dediğin gibi yapıcam büyük ihtimalle hem garantisi olur hemde sıfır kafam rahat olur geleceği de açık dediğin gibi görüşün için tesekkur ederım

peki ilerde bu sisteme ne ekran kartı takılır?

Önü oldukça açık muhtemelen 4070 Super'e kadar besler 2K da, benim arkadaşım 7500F kullanıyor 4070 ile 1080p de. Sadece bozuk olduğu bilinen oyunlarda sıkıntı olduğunu söylüyor. Yani kafanız rahat birçok kartı takarsınız.

tamam teşekkürler

Stok fan olur mu? Yoksa 90mm veya 120mm kule tipi sogutucu mu lazım?

@mse1351 genel olarak, Ryzen tarafında 3. nesil ve Intel tarafında 10. nesilden sonra ısılar aşırı derecede yükseldi ve stok fanlar yetmemeye başladı zaten. Bu yüzden her ikisi de fanı kutudan ya çıkardı ya da göstermelik koyuyor. En iyisi sonradan kendinize bir soğutucu almak olur.

tamam teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…