2. el Z270'e STRIX vs sıfır H270F STRIX

Makaleler
9
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
i7 6700 (non-K) işlemci, 2x8 2133MHz RAM ve RX 580 STRIX ile kullanacağım. İşlemcimin çarpan kilidi açık olmadığı için Z serisi mantıksız ama BIOS atarak OC yapılabiliyormuş belki onu yapabilirim, fazladan PCI slotu var, elbet daha kaliteli malzeme kullanılmıştır ve kendi üzerinde Wi-Fi-Bluetooth adaptörü var. Bu yüzden Z serisi mantıklı geldi. Kutusu faturası ve garantisi var. Z270 için 600TL istedi arkadaş. H270 ise N11'de 530TL. Hangisi daha mantıklı?
Bir de Z270'in üzeri metal kaplı olan PCI slotlarının ikisi de 16X mi? Yani ekran kartını 2. slota takabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
i7 6700 (non-K) işlemci, 2x8 2133MHz RAM ve RX 580 STRIX ile kullanacağım. İşlemcimin çarpan kilidi açık olmadığı için Z serisi mantıksız ama BIOS atarak OC yapılabiliyormuş belki onu yapabilirim, fazladan PCI slotu var, elbet daha kaliteli malzeme kullanılmıştır ve kendi üzerinde Wi-Fi-Bluetooth adaptörü var. Bu yüzden Z serisi mantıklı geldi. Kutusu faturası ve garantisi var. Z270 için 600TL istedi arkadaş. H270 ise N11'de 530TL. Hangisi daha mantıklı?
Bir de Z270'in üzeri metal kaplı olan PCI slotlarının ikisi de 16X mi? Yani ekran kartını 2. slota takabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
Z270'i almanız daha sağlıklı olacaktır. Hem ileride yükseltme yaparsanız Overclock da yapabilirsiniz.

Modlu BIOS ile K serisi olmayan işlemcileri overclock yapma işlemi Z170 anakartlara özel. Z270 ile aynı işlemi yapamazsınız maalesef. Z170 ikinci el anakart da bakabilirsiniz.
OC'ye ihtiyacım yok fantezi niyetine yapacaktım :) Sağlık olsun.
Bu saatten sonra o sokete yatırım yapma bence, işlemcini satıp X99`a veya Ryzen`e geçmeni öneririm .
Bilgisayardaki tek amacım oyun olduğu için İntel daha iyi bir tercih oluyor. 5 yıllık 6700 işlemcim daha çıkalı 2 yıl olmamış R7 2700 ile aynı tek çekirdek ve aynı oyun performansına sahip. X99 2011 pin değil mi?

Bilgisayardaki tek amacım oyun olduğu için İntel daha iyi bir tercih oluyor. 5 yıllık 6700 işlemcim daha çıkalı 2 yıl olmamış R7 2700 ile aynı tek çekirdek ve aynı oyun performansına sahip. X99 2011 pin değil mi?
Olaya tek çekirdek ve oyun performansı olarak bakıyorsan bu konuda R5 2600 bile R7 2700 işlemciden iyi. Bu kıyas olmamış 😀

Anakart olarak ise bence 2. el piyasasında bulabildiğim ucuz bir H110 anakart al geç. Dedikleri gibi eski bir sokete 500-600TL anakart almak mantıklı değil.

Olaya tek çekirdek ve oyun performansı olarak bakıyorsan bu konuda R5 2600 bile R7 2700 işlemciden iyi. Bu kıyas olmamış 😀

Anakart olarak ise bence 2. el piyasasında bulabildiğim ucuz bir H110 anakart al geç. Dedikleri gibi eski bir sokete 500-600TL anakart almak mantıklı değil.
Zaten H110m Pro-D var. M2 SSD slotu, RGB desteği gibi sebeplerden ötürü anakart değişiyorum. Ayrıca İ7'nin denk serisi R7 serisi olduğundan böyle bir kıyas yaptım.

Zaten H110m Pro-D var. M2 SSD slotu, RGB desteği gibi sebeplerden ötürü anakart değişiyorum. Ayrıca İ7'nin denk serisi R7 serisi olduğundan böyle bir kıyas yaptım.
Anakartta olmasa bile dediğin özellikleri sağlayan ek aparatlar mevcut. M2 SSD veya RGB eklemek istersen bunları anakarta para vermeden de yapabilirsin. Ben elinde anakart yok sanıyordum.

Yine de anakart alacağım dersen de madem yükseltme yapıyorsun bari Z270 al 😀 Lazım olursa işlemcine OC yapmana da yarar. (Çarpan kilitli işlemcilerde çarpan arttırılamaz ama çarpan arttırmadan da küçük miktarlarda OC yapılabilir.)

Anakartta olmasa bile dediğin özellikleri sağlayan ek aparatlar mevcut. M2 SSD veya RGB eklemek istersen bunları anakarta para vermeden de yapabilirsin. Ben elinde anakart yok sanıyordum.

Yine de anakart alacağım dersen de madem yükseltme yapıyorsun bari Z270 al 😀 Lazım olursa işlemcine OC yapmana da yarar. (Çarpan kilitli işlemcilerde çarpan arttırılamaz ama çarpan arttırmadan da küçük miktarlarda OC yapılabilir.)
Fanlarım, ekran kartım hepsi Asus Aura Sync destekliyor, uyumlu şekilde çalışacaklar, M2 aparatı 100TL'den aşağı yok, bu anakartta 2 tane slot var, şuanki anakartımda olmayan type-c girişi ve 3.1 USB girişi var, Wifi (en kötü wi-fi kartı 100tl) ve Bluetooth (50TL'de bu vardır) özelliği var. Böyle düşününce 250TL sırf aparatlar yapıyor. 50TL'de RGB aparatı etti mi 300. Benim anakart da 200 eder 100TL'ye Z270 almış oldum. Ayrıca ekran kartımdan dolayı PCI 1x slotları kapanıyor o ek adaptörleri takamıyorum. O yüzden Z270 daha mantıklı olacak. Teşekkür ederim.
Beyler Z270 için anlaştık hatta parayı da göndermiştim. Adam sistemden anakartı sökünce işlemci pinlerinden 1 tanesinin eksik olduğunu görmüş ve hemen bana attı. Bende geri paramı iade aldım. Belki şimdi sorunsuz çalışır ama ilerde sıkıntı yaratabilir diye almak istemedim. Bundan önce de 2. El alırken bazı sorunlar yaşamıştım. Sıfır kadar olmasa bile kafamdaki kadar temiz bir ürün bulmak zorlaştı. Zaten işlemcime de OC yapılmıyor bu sebeple sıfır H270F Strix daha mantıklı geliyor. Z270'e göre eksikleri; Wifi adaptörü, Type-C girişi, fazladan 1 tane daha RGB çıkışı, fazladan 1 adet PCI x16 slotu, işlemcim desteklemiyor olsa da OC desteği, kutudan çıkan Sli köprüsü gibi aparatlar. Bunlar arasında üzüleceğim tek şey Wifi ve 2. RGB girişi. Elimde zaten PCI x1 Wifi kartı mevcut RGB de göz ardı edilebilir. Zaten 1.5-2 sene beni götürsün, ilerde sıfırdan baştan bir sistem toplayacağım. Sizce H270F alıp geçeyim mi yoksa başka bir alternatif önerir misiniz?
Özellikle Strix model istiyorum hem ekran kartım hemde 5 adet fanım Asus Aura Sync uyumlu.
received_3503332373075463.jpeg

@Recep Baltaş @Ali Güngör
Hocam sizinde değerli fikirlerinizi merak ediyorum müsaitseniz bir de siz el atın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı