Çözüldü 2 farklı form arası kullanıcı ID'sine göre veri aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ÜZ HASAN

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben C# üzerinden bir kütüphane otomasyonu projesi ile uğraşıyorum ama yardıma ihtiyacım var.
Amacım: Bizim 2 adet formumuz var 1.form= kullanicigiris, 2.form= kulaniciprofil diye benim amacım kullanicigiris formundan giriş yapan kullanıcının "ku_ıd"sini otomatik alıp bilgileri getir yani =button2 basıldığında giriş yapan kullanıcının bilgilerini getirsin istiyorum fakat bir türlü yapamadım, yardımcı olur musunuz?

Saygılarımla.

Dosya Ekleri

• kullanıcı giriş.png
    kullanıcı giriş.png
    56,3 KB · Görüntüleme: 81
  • Profil bilgileri getiren kod.png
    Profil bilgileri getiren kod.png
    71,2 KB · Görüntüleme: 71
Çözüm
Form1 de static bir değişken oluşturup kullanıcı girişi yapıldığında ID'yi o değişkende tutabilirsin. Daha sonra form2 den
C#:
Form1.ID
şeklinde erişebilirsin.
Form1 de static bir değişken oluşturup kullanıcı girişi yapıldığında ID'yi o değişkende tutabilirsin. Daha sonra form2 den
C#:
Form1.ID
şeklinde erişebilirsin.

Çözüm
OOP öğrenmeden programlama yapmaya çalışmanın sonucu. Forumda benzeri soruların yanıtlanmış olması bir yana, neden direkt WinForms ile geliştirme yapmaya başlanmaması gerektiğini açıklayan bir soru.

Constructor nedir? Bir objeyi başlatırken ona nasıl nesneler aktarılabilir gibi soruların yanıtları OOP'u öğrenmekten geçiyor. Zorda değil, ilk derslerdedir muhtemelen.

Bir başka konudaki benzeri duruma yanıtım;
Logini neyle yapıyorsun? SQL gibi bir şeyse, kullanıcı verilerini class'a aktarıp, classı yeni forma aktarsana? Constructor vesaire nedir öğrenmeden mi uğraşıyorsun böyle şeylerle?
Public anasayfa diye bir fonksiyon var bak, içinde initialize component adında bir fonksiyon çağrısı olan. Oradan datayi aktarmissin. Lazim olan datalar bunlardan ibaretse iyi. Yoksa bir kullanıcıya ait 5 farkli data varsa beşini de ayrı ayrı parametre girmen gerekirdi. Entity framework gibi ORM yapılarını kullan. Verilerin sınıflarda olacağı için tüm datayi aktarmak icin sadece sınıfı aktarman yeterli olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı