2 farklı frekanstaki RAM'ler birlikte çalışır mı?

TaraniaWars

Kilopat
Yer
Osaka, Japan
Daha fazla  
Meslek
Game Producer(Developer)
Sistemimi Ryzen 2700X'e yükselteceğim ancak eski bilgisayarımda toplamda 16 GB yani 2 tane Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 RAM var. Yeni alacağım RAM ise 2 tane Kingston HyperX Black 8GB 2400MHz DDR4 Ram HX424C15FB2/8 bu.

Anakart sitesine baktım, yazdığım RAM'leri destekliyor. Benim sorum biraz daha farklı. RAM'ler kendi aralarında Dual Channel destekliyor. (2133MHz veya 2400MHz)
2x8GB 2133MHz'lik RAM'leri Ryzen'ın anakartına taktım diyelim. 2x8GB 2400 MHz'lik RAM alıp takarsam bunları görür mü? Ayrıca Dual Channel olur mu yoksa 2133MHz şart mı? 2 farklı türde toplamda 4 RAM olacak yani.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2400 MHz olan kit, 2133 MHz'e indirilir otomatik ancak halihazırda bulunan RAM ile eşit CL, voltaj değerlerinde çalışabilmesi gerekir. Bu şart sağlanırsa, birlikte çalışır. Dual Channel olarak da kullanılabilir.
2400 MHz olan kit, 2133 MHz'e indirilir otomatik ancak halihazırda bulunan RAM ile eşit CL, voltaj değerlerinde çalışabilmesi gerekir. Bu şart sağlanırsa, birlikte çalışır. Dual Channel olarak da kullanılabilir.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…