Şu anda sistemimde takılı 2 adet diskte 2 farklı Windows kurulu. Ben ikisi arasında günde 8-10 kere geçiş yapmak zorunda kalıyorum, geçiş yapmadan ikisini aynı anda çalıştırmam için ne yapmam gerekiyor?
@Pxn öyle bir şey olduğunu sanmam ama şöyle bir yöntem olabilir VirtualBox ile farklı Windows kurup çalıştırırsınız ama çok performanslı olur mu bilmem.
Şu anda sistemimde takılı 2 adet diskte 2 farklı Windows kurulu. Ben ikisi arasında günde 8-10 kere geçiş yapmak zorunda kalıyorum, geçiş yapmadan ikisini aynı anda çalıştırmam için ne yapmam gerekiyor?
2'sini aynı anda kullanabilmek çok zor fakat birisinde işiniz bittiğinde diğerine geçmek istiyorsanız dual boot ile yapabilirsiniz. Üstteki arkadaşın da dediği gibi sanal bir makina kurup oradan da işlerinizi halledebilirsiniz aynı anda olması gerekiyorsa.
Öyle olsa bile kapatıp açması gerekiyor. Mantık aynı.
Şöyle ki; Böyle bir şey mümkün değil. Her işletim sistemi sadece tek bir tabanda çalışmalı, iki işletim sistemi aralarında paylaşımda bulunamaz. Bu yüzden sürekli sadece bir tanesi aktif olmak zorundadır yani olay boot ile alakalı ancak sizin ihtiyaçlarınızı gidermek üzere yine tek işletim sistemi tabanında birden çok makinayı simüle etmek için VM'ler geliştirildi. Bunlarla 2 makinayı aynı anda açmak değil de, makinaları üst üste bindirmek mantığına dayalı olarak ihtiyacınızı görürsünüz.
Makina tek tabanlı görevini sorunsuz yapar, size de çift ya da daha fazla tabanda çalışıyormuşsunuz gibi bir deneyim sunar.