2 farklı işletim sistemi aynı anda kullanılabilir mi?

Pxn

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Meslek
Paylaşımlı Scooter
RAM
İRDM PRO Black 8X2 GB 3600Mhz CL18 Micron
SSD veya HDD modeli
AS340 120gb, Exceria G2 1TB
Ekran kartı
MSI RTX 2060 Ventus o.c 6gb
Anakart
Gigabyte B450m2sh 3600mhz
İşlemci
Ryzen 5 1600 14nm 3.77ghz
Şu anda sistemimde takılı 2 adet diskte 2 farklı Windows kurulu. Ben ikisi arasında günde 8-10 kere geçiş yapmak zorunda kalıyorum, geçiş yapmadan ikisini aynı anda çalıştırmam için ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Pxn öyle bir şey olduğunu sanmam ama şöyle bir yöntem olabilir VirtualBox ile farklı Windows kurup çalıştırırsınız ama çok performanslı olur mu bilmem.

İfadeler: Pxn
Hocam çalışır mı bilmiyorum fakat neden 2 Windows versiyonunu gün içinde kullanmanız gerekiyor?

2'sini aynı anda kullanabilmek çok zor fakat birisinde işiniz bittiğinde diğerine geçmek istiyorsanız dual boot ile yapabilirsiniz. Üstteki arkadaşın da dediği gibi sanal bir makina kurup oradan da işlerinizi halledebilirsiniz aynı anda olması gerekiyorsa.

Tek bir diske dual boot yapmanız gerekiyor.
Öyle olsa bile kapatıp açması gerekiyor. Mantık aynı.

Şöyle ki; Böyle bir şey mümkün değil. Her işletim sistemi sadece tek bir tabanda çalışmalı, iki işletim sistemi aralarında paylaşımda bulunamaz. Bu yüzden sürekli sadece bir tanesi aktif olmak zorundadır yani olay boot ile alakalı ancak sizin ihtiyaçlarınızı gidermek üzere yine tek işletim sistemi tabanında birden çok makinayı simüle etmek için VM'ler geliştirildi. Bunlarla 2 makinayı aynı anda açmak değil de, makinaları üst üste bindirmek mantığına dayalı olarak ihtiyacınızı görürsünüz.

Makina tek tabanlı görevini sorunsuz yapar, size de çift ya da daha fazla tabanda çalışıyormuşsunuz gibi bir deneyim sunar.

İfadeler: Pxn
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…