2 farklı marka RAM ile XMP açınca PC donuyor

425443

Decapat
Katılım
7 Şubat 2021
Mesajlar
11
Arkadaşlar merhaba.

XPG ve G.Skill marka olmak üzere 2 adet 8 GB RAM var ikisinde 3000MHz ama MSI BIOS'ta XMP açınca PC açılmıyor ve BIOS'u sıfırlamam gerekiyor. XMP açmadan el ile denedim sonuç yine aynı. Şu an RAM'ler 2133 MHz'de çalışıyorbu da performansa etki ediyor bunun bir çözümü var mı acaba?
 
Uyumsuz oldukları için mavi falan yemen normal, stok hızlarda kullanmaya devam etmek zorundasın.
 
2 farklı marka frekanslar birbirini tutmuyor hata alman çok normal. 2 markanın stok hızları farklıdır, bir kontrol et araştır. eğer ram hız aşırttırma yapabiliyorsan bu konuda bilgin var ise manuel olarak frekans arttırımı deneyebilirsin aksi takdirde normal frekanslarında devam et.
 
XMP aç, otomatik olarak ayarladığı voltaja bak , sonra xmp kapatıp manuel olarak 2933MHz ve otomatik ayarlanmış voltajı ayarla öyle dene. Bir de işlemcin ne?
 

Bana da öyle geliyor muhtemelen 2 ramide satıp tek 16 GB RAM alacağım şu an 300kmlik hızı olan araba ile 200km de gidiyor gibiyim.

XMP aç, otomatik olarak ayarladığı voltaja bak, sonra XMP kapatıp manuel olarak 2933MHz ve otomatik ayarlanmış voltajı ayarla öyle dene. Bir de işlemcin ne?

İşlemcim Ryzen 5 3600.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da öyle geliyor muhtemelen 2 ramide satıp tek 16 GB RAM alacağım şu an 300kmlik hızı olan araba ile 200km de gidiyor gibiyim.



İşlemcim Ryzen 5 3600.
Hee tamam farklı RAM olduğu için. İşlemcin 3200Mhz destekliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…