2 farklı modemden aynı IP almak mümkün mü?

Enes Süngüç

Hectopat
Merhaba,
Şimdi direk konuya giriyorum. Ofisimizde bir sunucu var ve sunucuya 2 tane farklı modemden Ethernet üzerinden internet bağlamak istiyorum.
Bağlamamın sebebi bir internet kesildiğinde sunucuda aksama olmadan direk diğer internete geçmesi. Fakat 2 farklı modem olduğunda IP adresi sıkıntısı çıkıyor.
Soruma gelirsek. 2 farklı modemde de aynı IP kullanmak istiyorum. Mümkün mü, mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim?

Eğer iki farklı modemden biri ana modem (primary modem) ve diğeri sadece sinyal genişletme amacıyla kullanılacaksa, ikinci modemi köprü moduna (bridge mode) alabilirsiniz. Bu durumda ikinci modem, birincil modeme bağlanır ve birincil modemin IP adresini kullanır. Bu yöntemle, ağınızda yalnızca bir IP adresi kullanılıyor gibi görünebilir.

Maalesef, modemlerde iki farklı internet kaynağı var. (TT ve öztek)

2. modeme köprüleme yapabilirsin. 2. modemi 1. modeme taktığında IP alacaktır. Bu IP'yi bir bilgisayardan Advanced IP scanner programı yardımıyla bulabilirsin. 2. modemin IPS'ini bulduğunda bir tarayıcı üzerinden giriş yap. Ve ayarlardan köprü(bridge) modu bul ve seç.

2 farklı ISS kullanılacaksa dış IP leri farklı havuzlarda olduğu için mümkün değil. Örneğin uzaktan ya da dışarıdan bağlantı istiyorsanız bir internet kesildiğinde diğerine bağlanır. Yalnız o ISS nin IP havuzundan bağlanır. Diğerinin dış IP adresini alamaz.

Teşekkürler deneme yaparım.

Herkese cevapları için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…