2 farklı RAM kullanmak sıkıntı yaratır mı?

Makaleler
12
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı kişiler böyle bir şeye girişip sorunsuz kullananlarda vardı, ya da mavi ekran hatası yiyenlerde vardı. Riske atmamak gerek. Farklı bir bellek olunca direk mavi ekran yiyebiliyorsunuz. Elinizdekini satıp 2x8 kit alın derim.

Benim laptopta 2 farklı ram var, dual channel olarak sorunsuz çalışıyorlar ama şans meselesi. CL değeri ve Mhz hızı aynı olan başka marka alınırsa sorun çıkma riski düşük oluyor aksi taktirde anakart en kötü RAM'e göre çalıştıracaktır diğer RAM'i ama o şekilde sorun çıkma ihtimali var.

Bildiğim kadarı ile biri 3600 MHz alacağınız 3200 MHz, bu ikisini kullandığınızda 3600 olan da 3200 olarak çalışır diye biliyorum. Tam performans alamazsınız.

MHz, CL, voltaj ve çip uyumu çok önemli şans işi iade edebileceğiniz yerlerden alın.

Bildiğim kadarı ile biri 3600 MHz alacağınız 3200 MHz, bu ikisini kullandığınızda 3600 olan da 3200 olarak çalışır diye biliyorum. Tam performans alamazsınız.

3200Mhz olanı 3600'e OC yapabilir rahatlıkla D.O.C.P ayarlarından. Tercih meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…