2 farklı RAM takınca bilgisayar açılmıyor

seyhmuz123

Centipat
8 GB RAM'imi yükseltmek için aynı marka model bir RAM daha aldım ama RAM'leri aynı anda taktığım zaman çalıştıramıyorum, ne slotlarla alakalı bir problem var ne de RAM'ler ile alakalı bir sorun var. Tek tek taktığımda RAM'ler çalışıyor ama aynı anda taktığımda ekran gelmiyor. Benzer sorunu yaşayan bir arkadaşa BIOS pilini çıkararak BIOS sıfırlama tavsiye edilmiş arkadaşın sorunu çözülmüş, bende BIOS sıfırladım bende bir şey fark etmedi hala açılmıyor. Anakart marka modelim: ASUS H81M-PLUS.
(RAM'lerin SPD değerleri ektedir.)

Yeni ram spd.PNG
Eski ram spd.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlığınızı olması gerektiği gibi yaptım. 2 tane değil, iki farklı RAM takınca açılmıyor sisteminiz ki bu gayet normal bir durum. Kit alacaksınız.

Taktığınız belleklerin gecikme değerleri uymuyor ve bu yüzden de sistem açılmıyor.

BIOS Update belki sorunu çözer. BIOS zaten güncelse dediğim gibi Kit alın.

Ve yine temcit pilavı gibi tekrar edelim: istersen aynı marka, aynı model RAM al, üstündeki çipe kadar aynı olmadığı sürece uyum sorunu yaşama ihtimalin var!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı