2 GB DDR2 266 MHz vs 1 GB DDR2 400 MHz

Calibriks

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere 2 GB DDR2 266 MHz RAM mi daha çok performans verir yoksa 1 GB DDR 400 MHz RAM mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Var, ben 266 ve 400 MHz DDR2 değil de sadece DDR olmasın sakın. 400 MHz daha performanslıdır diğerine göre ama gözle görülür bir fark hissedemezsin. Asıl soru ikisi de günümüze göre çöp.

Var, ben 266 ve 400 MHz DDR2 değil de sadece DDR olmasın sakın. 400 MHz daha performanslıdır diğerine göre ama gözle görülür bir fark hissedemezsin. Asıl soru ikisi de günümüze göre çöp.
DDR2 olduğuna eminim. Yakında 8 GB ve 800 MHz'e güçlendireceğim.
DÜZENLEME: CPU-Z üzerinden bakmıştım ama yanlış bakma ihtimalim var (MHz değerlerine).

DDR2 olduğuna eminim. Yakında 8 GB ve 800 MHz'e güçlendireceğim.
DÜZENLEME: CPU-Z üzerinden bakmıştım ama yanlış bakma ihtimalim var (MHz değerlerine).
CPU-Z desene. O zaman MHz değerlerini 2 ile çarpacaksın. Yani senin 400 MHz dediğin aslında 800 MHz.

CPU-Z desene. O zaman MHz değerlerini 2 ile çarpacaksın. Yani senin 400 MHz dediğin aslında 800 MHz.
Şu anda bilgisayar yanımda değil. Değerlerin fotoğraflarını atamıyorum ama sanki RAM'in üstünde başka bir şey yazdığına emin gibiyim. Bu arada eğer 800 MHz olsaydı gerçekte bu sefer hangisi daha mantıklı olucaktı?

MHz değeri günümüzde çok önemli. Fakat eski sistemlerde hiç fark göremedim ben. Ama mantıken 800 MHz daha iyi.

MHz değeri günümüzde çok önemli. Fakat eski sistemlerde hiç fark göremedim ben. Ama mantıken 800 MHz daha iyi.
Yanlış bilmiyorsam DDR2 RAM'ler CL değerleri düşük oldukları için performans testlerinde çok fazla geri kalmıyorlar. O yüzden iyi bir performans alabileceğimi düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…