Doğru, GTX 1060 3GB ve 6GB karşılaştırma videosu izlemiştim ve yaklaşık 5 FPS önde idi 6GB'lık model. Fakat dediğiniz gibi 6GB'lık modelde frekans hızları 3GB'lık modele göre daha yüksek ve bu da FPS'yi doğrudan etkiler. VRAM'leri hariç her özellikleri aynı olsaydı FPS'de büyük ihtimal aynı olurdu. Yine dediğiniz gibi 3GB VRAM'in yetmediği oyunlarda kart kaldırsa bile bazı ayarları açamıyoruz ve bu da diğer eskilerden biri. VRAM hiç etki etmez yerine "çok az etki eder" daha doğru olabilir.Direkt olarak GB miktarının önemi yok demek yanlış. Ancak önemli etken mimari ve GPU gücüdür, şimdi GB değeri ekran kartının gücünü belirlemez. Misal R7 240 4 GB modeli var, şimdi bu kart 1060 3 GB modelinden VRAM olarak daha yüksek, ancak iki kart arasında dağlar kadar performans farkı var ve 1060 ezici bir şekilde R7 240 4 GB modelini katlar performans olarak. VRAM değerinin önemi var ama bu ekran kartı performansını doğrudan etkileyen bir etmen değil. 1060 6 GB ile 3 GB modelinin GPU'ları aynıdır, sadece aradaki fark VRAM ve 6 GB modelinin frekans hızları biraz daha yüksek, bu değerlerde FPS miktarına en fazla 5-6 FPS etki eder. VRAM kullanan oyunlar var, mesela bu oyunlarda 6 GB modelinde doku ayarlarını açabiliyorken 3 GB modelinde bu ayarları açmakta sorun yaşayabilirsin VRAM yetmediğinden dolayı. Ayrıca giriş seviyesi ve orta seviye kartlarda da 4 GB VRAM modelli modeller var, bu modeller genel olarak bu VRAM'i işleyecek kadar güçlü değiller.
@aybrktrhn Ben 1050 Ti 2 GB modelini bulamadım açıkçası, baktığım güvenli yabancı sitelerde de 4 GB olarak belirtilmiş. 1050 Ti 4 GB VRAM işleyecek kadar da güçlü değil, ancak 4 GB VRAM olması daha iyi bir seçenek.
İşleyecek kadar güçlü değil demişsiniz de o kartla hiç Rainbow Six Siege oynamadınız sanırım.Direkt olarak GB miktarının önemi yok demek yanlış. Ancak önemli etken mimari ve GPU gücüdür, şimdi GB değeri ekran kartının gücünü belirlemez. Misal R7 240 4 GB modeli var, şimdi bu kart 1060 3 GB modelinden VRAM olarak daha yüksek, ancak iki kart arasında dağlar kadar performans farkı var ve 1060 ezici bir şekilde R7 240 4 GB modelini katlar performans olarak. VRAM değerinin önemi var ama bu ekran kartı performansını doğrudan etkileyen bir etmen değil. 1060 6 GB ile 3 GB modelinin GPU'ları aynıdır, sadece aradaki fark VRAM ve 6 GB modelinin frekans hızları biraz daha yüksek, bu değerlerde FPS miktarına en fazla 5-6 FPS etki eder. VRAM kullanan oyunlar var, mesela bu oyunlarda 6 GB modelinde doku ayarlarını açabiliyorken 3 GB modelinde bu ayarları açmakta sorun yaşayabilirsin VRAM yetmediğinden dolayı. Ayrıca giriş seviyesi ve orta seviye kartlarda da 4 GB VRAM modelli modeller var, bu modeller genel olarak bu VRAM'i işleyecek kadar güçlü değiller.
@aybrktrhn Ben 1050 Ti 2 GB modelini bulamadım açıkçası, baktığım güvenli yabancı sitelerde de 4 GB olarak belirtilmiş. 1050 Ti 4 GB VRAM işleyecek kadar da güçlü değil, ancak 4 GB VRAM olması daha iyi bir seçenek.
Direkt olarak GB miktarının önemi yok demek yanlış. Ancak önemli etken mimari ve GPU gücüdür, şimdi GB değeri ekran kartının gücünü belirlemez. Misal R7 240 4 GB modeli var, şimdi bu kart 1060 3 GB modelinden VRAM olarak daha yüksek, ancak iki kart arasında dağlar kadar performans farkı var ve 1060 ezici bir şekilde R7 240 4 GB modelini katlar performans olarak. VRAM değerinin önemi var ama bu ekran kartı performansını doğrudan etkileyen bir etmen değil. 1060 6 GB ile 3 GB modelinin GPU'ları aynıdır, sadece aradaki fark VRAM ve 6 GB modelinin frekans hızları biraz daha yüksek, bu değerlerde FPS miktarına en fazla 5-6 FPS etki eder. VRAM kullanan oyunlar var, mesela bu oyunlarda 6 GB modelinde doku ayarlarını açabiliyorken 3 GB modelinde bu ayarları açmakta sorun yaşayabilirsin VRAM yetmediğinden dolayı. Ayrıca giriş seviyesi ve orta seviye kartlarda da 4 GB VRAM modelli modeller var, bu modeller genel olarak bu VRAM'i işleyecek kadar güçlü değiller.
Ben hem 1050 hemde 1050Ti ile denedim hocam. Normal ayarlarda ikisi de benzer FPS alırken en yüksekte 1050'nin VRAM dolduğundan sürekli drop oluyor ve 45 FPS yi geçmiyor. Ti ise ortalama 70 alıyor.1050 Ti 2 GB modeli olsaydı bile yine 1050 modelinden daha iyi FPS verir. VRAM değerinin FPS'ye etkisi yok.
@L1ghtBr1nger
O oyun biraz fazla VRAM kullanıyor yine de yetiyor.