2 GB RAM ile Windows 10 kullanılır mı?

Win10 zor gibi

2 GB RAM'li bilgisayara Windows 10 64 Bit kurmuştum, boşta RAM kullanımı 0,7 GB civarıydı ama rahat kullanılmıyordu. 7 veya 8.1 kurun bence. İlla 10 kuracağım diyorsanız da 32 Bit kurun.

Intel Pentium N3540 2GB RAM sisteme Windows 10 Lite Edition kurmuştum. RAM kullanımı boşta iken 0.5 ile 0.8 arasında seyretmekte. Sistemde SSD var ve hiçbir sorun yaşatmıyor.

Ayrıca Windows sistemdeki RAM'e göre daha fazla yiyor. Mesela 2'niz varsa 0.7, 8'iniz varsa 2, 16'nız varsa 4 gibi.

Hatta biraz absürt ben bu sisteme Windows 11 bile attım. Sonra tabiki RAM kullanımı coştuğu için geri düşürdüm. Windows 11'de iken 1 ile 1.5 arası RAM tüketiyordu.

Windows 8.1 kurabilirsin. Hem Windows 7'den güncel hem de çok az RAM kullanıyor.

Yok kaldırmaz 4 GB de bile az çok zorluk çekiyorken 2 GB hiç olmaz.

O laptopa Windows 7 Home Basic sürümünün üstüne çıkmamasını öneririm, SSD olsa bile işlemci zayıf kalacak. Windows 10'da bayağı zorlanabilir o laptop.

Merhaba. Elimde eski mini bir notebook var. Ben bu Notebook'u en azından Office ve internette gezmek için kullanmak istiyorum. 2 GB RAM yapıp bir de SSD takacağım. Sizce Windows 10 rahat kullanılır mı?
Ufak kasılmalar olacak fakat kullanılır. Eski oyunları oynayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…