+2 GB RAM takviyesi performansı etkiler mi?

Makaleler
113
Yer
Bucak-Burdur
Daha fazla  
Meslek
Online İngilizce Öğretmeni
İyi günler herkese. Ben 4 GB 1333 MHz ve markasını bilmediğim bir RAM kullanıyorum. (Neden sormayın...) Yeni nesil oyunların 4 GB RAM isteyerek gelmesi beni az da olsa RAM'i arttırmaya itti. Ancak 4 GB 1333 MHz gibi bir RAM almam pek mümkün değil. Bütçem dolayısı ile. Ben elimdekine 2 GB + RAM eklersem, performansta herhangi bir artış hisseder miyim? Yoksa olduğun yerde sayarsın boşver alma mı? dersiniz. Ve uyumsuzluk gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Yani atıyorum, elimde ki CL10 bir RAM ise ben kalkıp CL9 bir RAM takmam sorun oluşturur mu?

Bir de benim sahip olduğum RAM hangi CL değerine sahip söyleyebilir misiniz?

ABj78Yb.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows için çok farketmez. CL9 olmuş CL10 olmuş önemli değil hatta frekansları farklı olsada çalışır. Aynı özelliklere sahip ram modülleri olsa tabiki sistem daha uyumlu çalışır ama bu şekilde de sorun olmaz kullanabilirsin. Hatırladığım kadarıyla yıllar önce bir bilgisayarda 1 tane 800mhz 1gb + 2 tane 667mhz 512mb ram modülü takıp kullanmıştım. Tabi 1gb olan da 667mhz de çalışacak şekilde ayarlamıştım yanlış hatırlamıyorsam.

Özellikle Battlefield oyunlarında RAM kullanımı %80'lere çıkıyor. Haliyle bilgisayar oyundan çıkarken resmen koltuk değneği ile ilerliyor. Toparlaması 3-4 DK alıyor. O yüzden ekstra RAM alırsam, belki yükü biraz daha hafifletip hızlandırabilirim diye düşünmüştüm.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı