Selamlar. Ben yaklaşık 2 ay önce 64 Bit olan Windows 7 işletim sistemli PC'mi bilgisayarcıya format atması için götürdüm. (halbuki bu kadar kolay bir şeyi kendim yapabilmeme rağmen.)
Format atıldıkdan sonra sonra elime 32 Bit olarak ulaştı. Birkaç program ve oyun 32 Bit'i desteklemiyor.
Sorum şu benim bilgisayarın RAM'i 2.00 GB bazı kişilere sorduğumda "2 GB RAM'e 64 Bit olmaz." dediler. Bu ne kadar doğru?
Tam sistem özelliklerim:
Kurulabilir ama stabil çalışmaz.
64 Bit işletim sistemleri 4 GB ve üstü belleklerde daha stabil çalışır. 64 Bit destek isteyen bir oyun için sisteme 64 Bit kurarsan o bellek ne oyun için ne de Sistemin stabil çalışması için yeterli değildir. https://support.microsoft.com/tr-tr/help/15056/windows-7-32-64-bit-faq
Eğer geçmeyi düşünüyorsan en kötü 2 GB bellek takviyesi yapmalısın. Yoksa 64 Bit 2 GB bellek ile tam bir eziyet olur.
64 Bit'in minimum RAM miktarı 2 GB'dır. Yani teknik olarak yükleyebilirsin. Ancak kullanımda performansı etkiler mi, etkilerse ne kadar etkiler o konuda bir deneyimim yok.
Kurulur fakat 2GB RAM 64 bit sistem için yetersizdir, ciddi performans sorunu yaşarsın. RAM kullanımı 32 bit sistemde daha azdır. Windows 10 x32 kurmalısın.