2 GB RAM'li sisteme Linux kurulmalı mı?


Diski gayet rahat bölümlendirebilir herhangi bir kullanıcı; Windows'ta disk yönetiminde ayarlaman için bir menü var hatta istediğin miktarda bölüyor diski, GNOME Disks uygulamasındada var sanırım bu ayar, bunun yapılamaması için bilgisayarı ayağınla kullanman falan lazım.
Ayrıca konu sahibinin donanımı muhtemelen 64 Bit, ama sen 32 Bit için yakınıyorsun; ben de kullanıyorum 32 Bit atom işlemcili bir cihazı. Eğer külüstür Atom işlemcili bir laptop veya 2005'ten önce kalma bir Pentium işlemcili bir sistemin yoksa 64 Bit bir sistemdesindir. Kaldı ki 32 Bit'te bile daha verimli çalışıyor Linux distroları. Külüstür laptopum Windows 7 starter kullanırken canı çıkıyordu, ancak Debian, Void vesaire halen yağ gibi akıyor çok eski bir mimaride olmasına rağmen; kaldı ki bu kadar eski bir mimari için gayet normal böyle bir desteğin olması. Neredeyse kullanan kalmamış 32 Bit'i, yapımcı sana özel kernel derlemekle mi uğraşacak bir de; gerçi LMDE, Debian, Void falan halen yapıyor 32 Bit için kerneli. Browser için Pale Moon, Firefox ESR, Midori yeterli.

EndavourOS Debian'dan daha iyi ama kod yazman gerek.

Kusuruma bakma ama hayatımda duyduğum en abuk sabuk iki argümanıda yazmışsın. İlk olarak bir distronun diğerinden daha iyi olduğuna neyle kanaat getiriyorsun anlatsana bir; kimi için güncellik daha iyidir kimi içinse stabillik. İkinci olarak ise kod değil komut yazıyorsun; görende C ile sıfırdan OS'i yazıp derliyorsun sanacak, altı üstü 20 tane komut kullanıyorsun Allah aşkına neyine zorlanıyorsun?
 

Senin sistemle benim sistem aynı performansı vermez 2007 model ASUS m2mvx anakart 2 GB RAM AMD 64x2 2500 işlemci var. 64 işlemcim olduğu halde Linux distrolardan açmayan çok kernel işlemciyi 32 Bit görüyor. 64 Bit yazmasına bakma laptopta açılıyor doğru ama desktop anakartımda açmıyor. İki tane PC var bende laptop Pentium, ikisinde de denedim. Atom işlemciye hangi distroyu yukledin? Puppy Linux mu? YouTube'yi açtın mı PSU ateş gibi olur. Fedora 37 bu sistemde çalışır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam ben zaten ana sistemimimden dem vurmuyorum ki, külüstürümden örnek verebiliyorum sadece 32 bit için. Arch veya Artix deneyebilirsin ayrıca CLI'dan kurarsın diye tahmin ediyorum, 32 bitte takılı kalma benim gibi ben 64 bit desteklemediği için 32 bit kullanıyorum külüstürde. Atom işlemcili laptopta sanırım Mageia vardı şuan; pek yüzüne bakamıyorum onun meşguliyetten, zaten internetimde yok istesemde uğraşamıyorum. Void, Devuan, Debian, Mint falan denedim rahat çalışıyor. Browser olarak Firefox ESR kullandım; yalan yok Youtube açarken biraz ısınıyor ve kasıyor ama yapacak bir şey ilk. Ayrıca Fedora 37'yi açabilirsin diye düşünüyorum. Xfce spinini deneyebilirsin veya Everything ISO'sunu yazdırıp i3, Openbox, BSPWM falan yükleyip kullanabilirsin.
 

Fedora 37 açtı ama modesette zor açtım ekran resulatıon 640x480 GNOME ile başlıyor kasma var 32 Bit kurmak mecburıyetten keyfimden değil. 64 Bit benim işlemci için uygun değil. RAM kullanımı iki katı artıyor Windows 7 Linux fark etmez. i3, Openbox, bspwm denedim RAM düşüyor ama Debian 11 Xfce tadını vermiyor karmakarışık. Pupylinuxu USB'den kullanıyorum çok güzel distro. Slakware tabanlı. Linux'a laf demem deneyimlerimi paylaştım vakit olunca kurup deniyorum distroları.
 
Son düzenleme:
GNOME zaten ağır, spinlerini denemen daha iyi olur Fedora'da. Veya Everything ISO'su ile XFCE, Mate, LXDE, i3 falan yükle anca öyle adam edersin sistemini. Ya da başka bir çözüm olarak archinstall ile Arch kur.
 
GNOME zaten ağır, spinlerini denemen daha iyi olur Fedora'da. Veya Everything ISO'su ile XFCE, Mate, LXDE, i3 falan yükle anca öyle adam edersin sistemini. Ya da başka bir çözüm olarak archinstall ile Arch kur.
debian 11 ve win7 32 bitten memnunum bu makıne başka adam edilemez. zevkine deniyorum distroları.
 

Q4OS denemek lazım salix listede yok​

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…