2 girişli M.2 yuvasına 3 girişli M.2 SSD takılır mı?

Makaleler
1
Merhabalar, MSI A320M Gaming Pro anakartımdaki m.2 yuvası 2 girişli. Ben bu anakarta 3 girişli m.2 takabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
M.2 SSD'de 2 tane boşluk vardır biz bunlara çentik deriz. Sizin cihazda 2 girişi varsa arasında SSD'nin arasında 1 çentik vardır, 3 girişli SSD'de ise 2 çentik vardır. Yani takılamaz, 1 tanesi boşta kalacaktır.

Şöyle anlatayım;

2 girişli, tek çentikli.

3 Girişli, 2 çentikli.

AliExpress'ten KingSpec gibi bir şeydi galiba. NVMe M2 SSD aldım hala sıkıntısız kullanıyorum. 128GB 200TL ye almıştım. Şuan soğutma bloksuz 128GB 150TL civarında. Sata SSD'den çok daha hızlı olduğunu söyleyebilirim.

O çentiklerin anlamı şudur diyebiliriz.
Tek çentikli olan NVMe M.2 SSD, 2 çentikli olan Sata M.2 SSD.
Çift çentikli olanı tek çentikli yuvaya sorunsuz takabilirsiniz. Ancak M.Sata bir SSD takamazsınız.

Reeinno'nun bir hafta önce 1,6GB yazma, 2000 okuma 240 GB 240 liraydı. Kingspec nasıl bilmiyorum. Sizce almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD Ler bildiğim kadarıyla zor bozulan parçalar. Teknolojinin şans işi olduğunu da unutmamak gerekli. Sorun olacağını düşünmüyorum.

Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. Alınmaması gereken bir marka. Türkiye üzerinden mis gibi garantili ürün almak varken bunlara verilen para çöpten başka bir yere gitmez benden size söylemesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…