2. grup sürücü ne anlama gelir?

Nerdinnesi

Centipat
Daha fazla  
Merhaba sürücü kursu için sağlık raporu aldım ve sağlık raporunda 2. grup sürücü işaretlendiğini anladım yani 2. grup sürücüleri normal araç (aile arabası, kişisel araç) kullanmama engel olur mu?

Gözlük veya lensle araç kullanabilirsin.

Herhangi bir kişisel araç kullanımında kısıtlama olmaz değil mi? Yani örneğin ormanda kamp yapmak istiyorum ve arabam var. Bir şeye engel olmaz değil mi?

Herhangi bir kişisel araç kullanımında kısıtlama olmaz değil mi? Yani örneğin ormanda kamp yapmak istiyorum ve arabam var. Bir şeye engel olmaz değil mi?
Trafik çevirmelerinde bir yaptırımı oluyor mu? Sistemde gözüküyor mu bilmiyorum. Lens kullanıyorum desen lensini çıkart diyecek halleri yok.

Hocam bende test yaptırdım bugün bendede 2. Grup diyor b ehliyette herhangi bir sorun yaşamamam değil mi?

Hocam bende test yaptırdım bugün bende de 2. grup diyor b ehliyette herhangi bir sorun yaşamamam değil mi?

Hayır yaşamazsın. Öğrendim ki 2. grup sürücüsü herhangi bir kısıtlama yokmuş araç tiplerinde. Eğer 1. grup sürücüsü olursan bazı araç kullanımlarında (kamyon, tır vb.) Kısıtlama hatta o araçları kullanamazsın ama sağlık açısından küçük kısıtlama var 2. grup sürücülerinde yani herhangi bir sorun yok. Kişisel araç veya örneğin bir lojistik şirketinde tır şoförü olabiliyorsun 1. grup sürücüsünde tır sürmen vb yasak. Tek şey dinlenme gözlüğü ya da gözlük takman gerekiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…