2 günde 2 trafik cezası yemek

Lusyz

Kilopat
Yer
Samsun/Atakum
Daha fazla  
İçimi dökmek için yazıyorum; en başta bunu belirtmek isterim.

Yaklaşık bir yıldır motosikletle –artçı olarak, yani arka koltukta– kısa mesafeli yolculuklar yapıyorum. Genellikle spor salonu, birkaç duraklık alışveriş gibi günlük ihtiyaçlar için çıkıyoruz. Samsun'da yaşayanlar bilir; sahil hattı ve ara yollar bu tarz kısa yolculuklar için sıkça tercih ediliyor.

Uzun bir süre boyunca herhangi bir problemle karşılaşmadık. Ancak bayram sonrası birdenbire şehir genelinde adeta bir trafik denetim seferberliği başlamış durumda. Sahilde 10 dakikada bir trafik ekibi, anayollarda hemen her ışıkta ya yunus ekipleri ya da trafik polisleriyle karşılaşıyoruz. Bu sadece bizim değil, sosyal medyada gördüğüm kadarıyla birçok kişinin yaşadığı bir durum. Herkes arka arkaya cezalar yediğini paylaşıyor.

Tabii ki, görevini yapan polis memurlarına hiçbir serzenişim yok. Kural ihlali varsa, cezası da doğaldır. Ben de artçı olarak kasksız seyahat ettiğim için suçluyum ve bunu inkâr etmiyorum. Ancak asıl sorguladığım nokta şu:

Bu sistem bu zamana kadar neredeydi?

Geçen yaz aynı şehirde, aynı yolları kullanırken bu denetim yoğunluğu yoktu. O zamanlar uyaran, uyarıyla bırakan memurlar şimdi doğrudan cezai işlem uyguluyor. Bu, bir anda ortaya çıkan bir “sistem ciddiyeti” gibi geliyor bana. İnsan merak ediyor: Neden şimdi? Neden bir anda bu kadar sıkı?

Tekrar altını çizmek isterim: Bu yazı, görevini hakkıyla yapan polis memurlarına karşı yazılmış değildir. Aksine, hepsine görevlerinde kolaylıklar diliyorum.

Sadece ani gelen bu uygulama dalgasına karşı içimde biriken soruları ve duygularımı paylaşmak istedim.

1. para lazım.
2. TR trafiği Hindistan'dan hallice bir durumda.

Aslında sorunun cevabını kendin vermişsin. Ülkede insanlar ancak cezadan anlıyor. Mesela geçen sene seni uyarmışlar. Sen de bir şeyler değişti mi? Hayır! Kasksız çıkmışsın, uygun ekipmanın yok. Şimdi cezayı yedin artık uygun ekipmanla çıkarsın. Seni yargılamıyorum ama ülkede trafik kültürü yok. Burada eğitim ancak ceza ile mümkün oluyor.

Vallahi geçmiş olsun 1.5 senedir ceza yemedim tek yaptığım sakin olup kuralara uymak. Tabii bazen delirmiyor değilim. Ama cezalar çok acıtıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı