2 gün öncesinde çok yakınımdan TR mağazasından alınan PS5 Pro 2TB modeli hediye geldi. Dün kurdum ancak hiç kurcalama şansım olmadı ama absürt bir durumda yaşamamıştım. Bugün konsolu açtım kol ayarlarını falan yaptım sonra Plus aboneliği için menüleri gezinirken bir anda hiçbir şey seçilmemeye başlandı sonrasında anlık bir kasma oldu menü çok ağır bir şekilde kasarak farklı menüye geçti ve en son tamamen dondu hatayı alınca bende kolu bıraktım kendi haline ve 3-5 dk sonra “sistem yazılımıyla ilgili bir sorun oluştu” diyerek hata ekranı verdi.
Ekran görüntüsünü bırakıyorum.
Bu normal midir? Sizce cihazda problem var mı yazılımsal ya da donanımsal olarak?
Teşekkürler.
Şimdi yaptım güncellemeyi ben de, henüz test etmedim, ama muhtemelen evet. Çünkü son güncelleme ayrıntılarına baktım siteden, sistem güvenliğiyle alakalı şeyler olduğu yazıyor ne yazık ki. Test edip güncelleyeceğim ben de.
Gerçekten PS5 bir şey oldu diye korkuyorum PS destek aradım teknik servisleri aldığım yeri aradım hepsi de cihazı teknik servis getirin diyor kökten sıfırlamak işe yaramadiysa.
Gerçekten PS5 bir şey oldu diye korkuyorum PS destek aradım teknik servisleri aldığım yeri aradım hepsi de cihazı teknik servis getirin diyor kökten sıfırlamak işe yaramadiysa.
Eğer oyun oynarken sorun yoksa rahatça oyun oynayabiliyorsanız hiç korkacak bir şey yok bence, ayrıca bu sorun sadece sizde değil bende de var birçok kişide var, sadece bu son güncelleme ile geldi, bu şimdiki ise son sürümün üstüne yeni bir şey eklememiş sadece birkaç güvenlik düzeltmeleri olduğundan bahsediyor. Sizde yine aynı hatayı verdi mi?
Hmmm o zaman bilemiyorum çünkü ben saatlerce oyun oynayabiliyorum sadece PS Store ve PS Plus'ta oyunları gezerken oluyor sürekli olarak, ve sadece CE-108262-9 bu hatayı veriyor, 10 günde bin kere almışımdır bu hatayı. Peki oyun oynarken aldığınız hata yine bu mu? Aynısı mı? Yoksa farklı bir yazılım hatası kodu mu var? Ona göre bakalım.
Hmmm o zaman bilemiyorum çünkü ben saatlerce oyun oynayabiliyorum sadece PS Store ve PS Plus'ta oyunları gezerken oluyor sürekli olarak, ve sadece CE-108262-9 bu hatayı veriyor, 10 günde bin kere almışımdır bu hatayı. Peki oyun oynarken aldığınız hata yine bu mu? Aynısı mı? Yoksa farklı bir yazılım hatası kodu mu var? Ona göre bakalım.
Anladım yani hepsinde her seferinde CE-108262-9 bu hatayı mı veriyor? Oyun oynarken de veya Store'da gezinirken de? Oyundayken bile veriyorsa onu bilmiyorum o halde ya, umarım ciddi bir şey yoktur inşallah.
Yok bende bu hata sadece PS Store'da gezinirken mesela tüm indirimlere girip bakıyorum, aşağılara indikçe artık veriler okunamaz hale geliyor ve bir anda kilitleniyor ve lütfen bekleyin diyor sizdeki gibi, ve sonra ana menüye atıyor ve bildirim olarak bu sistem yazılımı hatası geliyor bu kodu veriyor sadece. Ama oyun oynayabiliyorum istediğim gibi. Şu anda test ediyorum bakalım olacak mı yeniden, bugün şimdi gelen güncellemeyi ben bu soruna binaen yapmışlardır sanıyordum ancak emin değilim çünkü sayfada bazı güvenlik düzeltmelerinden bahsediyor bu güncelleme hakkında. Asıl yenilikçi güncelleme ise ne zaman gelir onu hiç bilmiyorum ya, eğer şu an yine hata verirse söyleyeceğim hemen, şu an geziniyorum Store'da.
Bu yazılımsal bir sorun olsa herkeste olması gerekmiyor mu, bende de pro var şimdiye kadar sadece cyberpunk oynarken bir kaç kere hata alıp oyundan attığı olmuştu onun haricinde hiç bir hataya denk gelmedim.