2 haftada en kısa nasıl kilo verilir?

Sypuina0

Centipat
6 haftadır evde yatalağım çünkü ayağımı kırdım, 2 hafta sonra okula başlayacağım ve yaklaşık 5 kilo aldım ve bu gerçekten belli oluyor. 2 haftada bu kiloyu vermem mümkün müdür? Ya da 2 haftada maksimum kaç kg verebilirim? Fiziksel aktivite gibi bir durumum yok, yapacaksam sadece beslenmeyle yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi öncelikle bu siteye giriyorsun Günlük Kalori İhtiyacı Hesaplama - HESAPLAMA.NET Ardından günlük kalori ihtiyacını hesaplıyorsun. Örneğin 2500 diyelim. 1 kilo 7700 kalori olduğuna göre 5 kilo = 38500 kalori eder. 2500 kalori yakıyorsan günde 1200 kalori beslendiğini düşünelim. 1200x7 = 8400 haftada 1 kilodan fazla eder. Ödemde atacağını düşünürsek 2 hafta içinde 3 kilo verebilirsin. Tuz fazla tüketme yiyeceğin yemekler protein ağırlıklı olsun ki kas erimesi yaşama. Tavuk Göğsü, Lor Peyniri, Yumurta gibi yiyecekler tüket. Sorun olursa sorabilirsin. Boyun kilon kaç bu arada?

176, 102'ydım 107 oldum, normalde diyet listem vardı, 110'dan düşmüştüm, fakat ayağımı kırınca ve tüm sosyal bağlarımdan uzaklaşınca bayağı çöktüm diyet falan takmadan yedim, verdiğim 8'in 5'ini geri aldım, diyet listem fitness salonunuda hesaba katarak oluşturulduğu için onu uygulamanın mantıklı olacağını düşünmüyorum, yeni bir liste çizmeyi planlıyorum.

Merak etme verirsin. Yaklaşık olarak sana günde 160-170 gram protein almanı önerebilirim kas kaybı yaşamaman için. Tabii ki 2 haftada fazla yaşamazsın ama yine de kas kazanmak zordur. Bende sana yakınım 174 93 e düştüm 103ten Günde 500 600 gram tavuk göğsü tüketiyorum diğer gıdalar haricinde.

Yardım için teşekkürler.

Yardım için teşekkürler.
Fakat 2 haftada 5 kilo vermek imkansız görünüyor, kalori ihtiyacım 2800 ve 14 günde 5 kg vermek için günlük yaklaşık 2700 kalori açığı oluşturmalıyım.

Yardım için teşekkürler.

Fakat 2 haftada 5 kilo vermek imkansız görünüyor, kalori ihtiyacım 2800 ve 14 günde 5 kg vermek için günlük yaklaşık 2700 kalori açığı oluşturmalıyım.
O kadarı kesinlikle yapma. Vücudun su toplamış olabilir hareketsizim diyorsun zaten. Tuzu çok az kullan. İnsanın günlük ihtiyacını geçmemeye özen göster. 2 haftada ödemin fazlaysa 5 kg a yakın verebilirsin ama benim tahminim 3 3.5 kilo verirsin. Dediğim gibi 1200 kalori 1500 kalori yemek ye ama dediğim gibi 100 kalori ile beslenme .

Hocam fiziksel aktivite olmadan bu kadar kısa sürede kilo vermek çok zor. yaşınıza göre günlük enerji ihtiyacınızın yaklaşık 2200 kalori olduğunu düşünerek tamamen aç kalsanız dahi vücut önce depo ettiği yaklaşık 500 gram karbonhidratı kullanıp 2000 kalori elde edecek sonrasında ise yağ yakıp 100 gram yağ başına 900 kalori civarı enerji elde edecek. 2 hafta total ortalama kalori ihtiyacın yaklaşık 30800. 2000 kalori 500 gram depo karbonhidrattan ve 28800 kalori 3.2 kilo yağ yaksanız 3.7 kilo anca veriliyor. Kaldı ki yağ yakımı devam ederken daha az enerji veren protein de yakacak vücudunuz, dolayısıyla 3 kilo bile hayal. Üstüne bu hesap hiç yemediğiniz durum için geçerli, normal yediklerinizin yarısını yeseniz 1.5 kilo anca verilebiliyor bu da sağlığınız için tehlikeli hem de bu yaşta. Size tavsiyem diyetisyen veya doktor onaylı diyet listenize tekrar uyun ve yavaş yavaş kilo verin. Birden kilo vermeye çalışmak size daha çok zarar verir. Bu dediğim hiç egzersiz yapmadığınız durum için. Ancak egzersiz yaparak bu süreci hızlandırabilirsiniz.

Hocam ödem mantıklı bir yaklaşım, benim aklıma gelmemişti. Günlük ihtiyaç alındığı takdirde tuzu azaltmak gerçekten yardımcı olabilir.

Evet hocam cidden ilk haftalar ciddi kilo verebiliyor ödem birikmişse. Arkadaşa önerim tabii ki diyetini asla bırakmaması ayda 4-6 kilo vermesi olur. (Profesyonel değilim kendi tecrübelerimi paylaşıyorum)

günde 100 kalori ile beslenmeyi istesemde yapabileceğimi sanmıyorum o yüzden problem yok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…