2 HDD'de 2 İşletim Sisteminde Boot Edememe

Kubilay Ertekin

Hectopat
Yer
Tekirdağ/Saray
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Arkadaşlar sorunun açıklaması basit;

2 adet HDD kullanıyorum birisini sonradan aldım ve W10 yükledim. ilk açılışta normaldi her şey fakat sonra eski HDD'min içine kurulu olan W7 işletim sisteminden başlamaya başladı bilgisayar, BIOS boot önceliğini yeni HDD'ye verdiğimde ise yine düzelmiyor. Bilgisayarımı W10'dan başlatmak ve ilk HDD'mde ki diğer verilerin korunması şartıyla sadece işletim sistemini silmek istiyorum.

Bir çok şey denedim BIOS'tan falan bir işe yaramıyor yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
EasyBCD ile boot menüsü kurun. W10 çıkacaktır. Sonrasında ilk HDD içerisine girip işletim sistemi ile ilgili tüm dosyaları elle silerek sistemi silebilirsiniz.

Dostum dediğini denedim fakat boot ekranında W10 u seçtiğimde hata ile karşılaşıyorum açılmıyor, işletim sistemini yeniden yüklemeyi deneyeceğim fakat öncesinde C de ki 700 gb lık veriyi silmeden W7 kurulu olan kısmı biçimlendirmem gerekiyor. Ne önerirsiniz?

Pardus 17.2 indirin ve belleğe yazın sonrasında Pardus Çalışan seçeneği ile ilerleyin ardından Windows 7 sisteminin bulunduğu diske girin ve sistem dosyalarını silin ve çıkın böylece sistem silinecektir. Sonrasında Windows 10 kurulum medyasını USB belleğe yazdırın ve olağan şekilde kurulum yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…