2 HDD'i tek HDD yapmak mümkün mü?

Makaleler
1
Yer
TR
Daha fazla  
Merhaba.
2 tane HDD'im var. Biri 250GB diğeri 150GB.
Bunları birleştirebilir miyim? Çünkü şu an birinde 44 GB, diğerinde de 48 GB boş alan var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. Mesela 1. disk zarar görürse 2. disk de zarar görüyor.

Birinci disk zarar görürse ikinci disk zarar görmez, RAID şemaları farklı çalışma prensiplerine sahiptir kullanılan yönteme bağlı olarak değişken biçimde çalışır.
RAID 0 yapısında disklerden birinin zarar görmesi durumunda paylaşımlı olarak veriler iki diske yazıldığından verilerin kaybı yaşanır ancak ikinci disk zarar görmez.

RAID 0 yaparsınız. Kısıtlamalar olur mutlaka ve uygulamada engellerler karşılaşabilirsiniz. En doğru yolu aynı kapasitede olmaları ve mümkünse aynı model olmalarıdır.

Açıkta kalan bölümün adreslenmesini sağlayan bazı yazılımsal çözümleri görmezden gelirsek RAID 0 dizi içerisinde bulunan bütün diskleri en küçük diskin kapasitesine limitleyeceğinden mantıklı bir çözüm değil.

Mantıklı değil, en iyi ihtimalle düşük disk kapasitesinde limitlenecek ama şartlarına ve isteğine göre tek çözüm yolu o. Bana kalırsa gereksiz çaba demiştim konu sahibine ama kendisi bilir artık.

Ben o anlamda söylemiştim ama sonuç aynı oluyor 1. disk zarar görüp veriler silinirse 2. diskteki veriler de silinecek.

RAID ve JBOD gibi konfigürasyonlarda kullanabilirsin fakat gerek olmadığını düşünüyorum ben de. Windows üzerinden yapsan bir dert, BIOS üzerinden yapsan ayrı. Zaten bozulmaya meyilli olan harddisklere bozulabilecekleri ayrı bir özellik eklemenin anlamı yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…