2 HDD'ye 2 İşletim Sistemi Kurma

Makaleler
3
Yer
Erbaa
Ben şu anda geçen sene aldığım bir bilgisayarı kullanıyorum, ve sistemde 1 TB HDD mevcut. Bu HDD de Windows 10 Pro yüklü, ve lisanslı.Yeni aldığım bir sistem var haftaya gelir onun içerisinde de 1 TB HDD var fakat freedos.Ben bu elimdeki Windows 10 Pro yüklü harddisk'i freedos PC'ye takarsam çalışır mı?

Sistemi 2 TB kullanmak istiyorum. Ve şu an kullandığım harddiskte bazı oyunlar ve programlar mevcut hepsini bir daha indirmek istemiyorum, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışır ancak sürücüler konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Lisans konusunda, dijital lisans hakkında bir şey söyleyemem ama OEM lisanslar anakarta gömülü olduğu için çalışmayabilir. Bu yüzden tavsiye etmem. Sıfırdan kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca eski HDD'yi harici disk olarak mı kullanacaksınız yoksa dahili disk olarak mı?

Son düzenleme:
Bir şekilde çalışır ama sürücülerde sorun yaşarsın. Mavi ekran vs alırsın. Sana önerim işlem yapmadan önce biyere image yedek al. Sonra diski tak yeni sisteme bi çalıştır. bi malı gör.. Oynadığın oyunları vs aç kullan
Windows onarım vs gibi işlemler de yapabilirsin. Valla ben de yeni sisteme geçtim sayılır. Windows u baştan kurdum ve daha hiç bişey kurmadım makineye çok üşeniyorum J

Bir şekilde çalışır ama sürücülerde sorun yaşarsın. Mavi ekran vs alırsın. Sana önerim işlem yapmadan önce biyere image yedek al. Sonra diski tak yeni sisteme bi çalıştır. bi malı gör.. Oynadığın oyunları vs aç kullan
Windows onarım vs gibi işlemler de yapabilirsin. Valla ben de yeni sisteme geçtim sayılır. Windows u baştan kurdum ve daha hiç bişey kurmadım makineye çok üşeniyorum J

Şu an kullandığım bilgisayarda 1 terabayt hard disk mevcut ve içerisinde Windows 10 yüklü. Yeni aldığım bilgisayarda da 1 terabayt hard disk var ve ona da Windows 10 yükleyeceğim. İkisini aynı anda açabilir miyim? Açtıktan sonra şu an kullandığım harddisk deki dosyaları diğer harddiske kopyalayıp kopyaladıktan sonra formatlayıp temiz şekilde yeni sistemde kullanabilir miyim?

Çalışır neden çalışmasın takıyorsunuz ve Boot Managerden Windowsun bulunduğu diski seçiyorsunuz diğer disk zaten boş olacağı için biçimlendiriyorsunuz hepsi bu ayrı olarak bir şey yapmanıza gerek yok.

Çalışır, neden çalışmasın? Takıyorsunuz ve Boot Managerden Windows'un bulunduğu diski seçiyorsunuz, diğer disk zaten boş olacağı için biçimlendiriyorsunuz. Hepsi bu, ayrı olarak bir şey yapmanıza gerek yok.

Keşke o kadar kolay olsa.

Sürücüler konusunda sıkıntı olması olası. O kadar kolay ve sıkıntısız olması için sisteme hiçbir sürücü yüklenmemiş olması gerekiyor ki Windows 10 gibi bir işletim sisteminde bu imkânsıza yakın.

Keşke o kadar kolay olsa.

Sürücüler konusunda sıkıntı olması olası. O kadar kolay ve sıkıntısız olması için sisteme hiçbir sürücü yüklenmemiş olması gerekiyor ki Windows 10 gibi bir işletim sisteminde bu imkânsıza yakın.
Hocam ben 8 tane HDD kullanıyorum neyin sürücüsünden bahsediyorsunuz Boot edilecek HDD farklı diğeri farklı diğer HDDyi komple formatlayıp diğerini takacak oradan boot edecek sistem açılınca da mevcut sürücülerini silecek ve PC için hangi sürücülere ihtiyacı varsa onları kullanacak zaten donanıma uygun sürücü yoksa Windows 10 Pro onları kullanmayıp uygun olan sürücüleri kendisi otomatik buluyor sene 2019 oldu artık bunlar çok kolaylaştı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı