2.HDD'ye Mac OS Kurma

Vinsinity

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Yazılım
Selamlar arkadaşlar,

Buradaki konuyu rehber alarak bilgisayarıma Mac OS kuracağım. Bilgisayarımda 2 tane HDD var. Birisinde Windows 10 yüklü diğerinde ise hiç bir dosya bulunmuyor. 2. HDD'yi yeni aldım zaten. Rehberdeki ayarları yapıp Mac OS kurduktan sonra hazır kurulu Windows'uma zarar gelir mi?

Not: Sistem bilgilerim imzamda yazıyor. Mac OS kurarken herhangi bir sorun yaşar mıyım ya da uyumsuz bileşen var mıdır?

Bileşenlerin sıkıntısız gibi duruyor. Zaten macOS'ta uyum konusunda en büyük sorun Wi-Fi'de. Senin sistemin de masaüstü olduğu için sorun olmayacak. Kurulum konusunda gelirsek diğer HDD'nize zarar geleceğini düşünmüyorum zira yanlış bir adım yapmaz iseniz. Kuruluma geçmeden önce kurulum yapmak istediğin diskini Paragon Partition Manager ile Apple HFS+ formatla sonra kurulum aşamalarına geç. Paragon Partition Manager 14 Free Edition - Overview

O zaman imajı indirip direk kuruluma geçebilirim sanırım diski formatladıktan sonra.

İkinci HDD'ye Mac OS X'i kurdum. Her şey güzel fakat bir kaç problemim var.
  • USB olmadan ve Safe Mode ile açmadan boot etmiyor.
  • Ses gelmiyor.
  • Ekran kartımı görmüyor. (AMD R7 370)
Nasıl bir yol izlemem lazım?

@montezuma

Ekran kartı tanıtma olayını bilmiyorum biraz araştırma yapıp döneceğim size. Ses için şu rehberi kullanabilirsiniz.VoodooHDA Kurulum Rehberi. USB olmadan boot olayı içinse bootloader dediğimiz olayı kullanacağız. Bunun içinse mesaj sonuna koyacağım videoyu 15:50'den itibaren izlersen detaylı bir şekilde anlatıyorlar. Yine de takıldığı bir yer olursa sormaktan çekinme. İyi çalışmalar, kolay gelsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fakat sadece güvenli modda açabiliyorum sistemi. Diğer kalan neyi denersen deneyeyim reset atıyor açılmadan.

ekran kartı için AMD Device ID = 6810 olarak girmeyi denemelisin. Umarım çalışacaktır.
Başlangıçta boot için -v ile giriş yap ve nerede takıldığını anlayalım.

Boot etmek istediğimde böyle bir sayfada restart atıyor.

ekran kartı sorun veriyor. ekran kartını sökerek dene bence. Amd device id girişi yaptığını ve hala bu sonucu aldığını var sayıyorum.

ekran kartı sorun veriyor. ekran kartını sökerek dene bence. Amd device id girişi yaptığını ve hala bu sonucu aldığını var sayıyorum.

Yok hocam şu an farklı bir HDDye tekrar kurulum yapmaya çalışıyorum boot etmeye çalıştığım zaman bu sayfaya gelip restart atıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…