2. HDD'ye Windows nasıl kurulur?

BekirKaan

Hectopat
Katılım
12 Mart 2021
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemimde iki adet 500 GB HDD var. Birincisinde Windows 7 Ultimate 32 bit var diğeri bomboş. Diğerine Windows 10 2016 LTSB veya 8.1 kurmak istiyorum. Bunun için USB belleğe ihtiyacım var mı? Hazır boş belleğim var ama gerek var mı bilmiyorum. Sistemimi 64 bit yapmam lazım yavaş yavaş 32 bit desteğini sonlandıran programlar var. 2. HDD'ye işletim sistemi kurarsam 1. HDD'deki programlar gider mi? Yanıtlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal format atar gibi flash bellek ile windows kurulumu yapabilirsin. Burada dikkat etmen gereken şey, kurulumun yapılacağı diski doğru tespit etmek. Windows 7 olan diske dokunmazsan bir sorun olmaz. Dual boot şeklinde iki işletim sistemini aynı anda kullanabilirsin. İkisini farklı diske kurduğun için otomatik grub yöneticisi gibi bir arayüz çıkar mı bilmiyorum. Çıkmazsa boot menu tuşu ile iki işletim sistemi arasında geçiş yapabilirsin.
 
USB belleğe ihtiyacınız yok , kurulum esnasında 1.HDD'ye format atmazsanız içindeki dosyalar gitmez.
 

Normalde diğer hard diskte Windows 7 Home Basic vardı ama işletim sistemini bulamadı bende biçimlendirdim boşalttım 2. hard diski. Anlamadığım şey belleğe ISO yazdırıp nasıl diğer hard diske yazdıracağım ilk defa işletim sistemi kuruyorum. Boot menüsünden 2.hard diski önceliğe alıp başlattığımda sistem kurma ekranı mı gelecek flash bellekten.

USB belleğe ihtiyacınız yok, kurulum esnasında 1.HDD'ye format atmazsanız içindeki dosyalar gitmez.

Hocam bellek olmadan işletim sistemini nasıl kuracağım 2.HDD'ye ISO mu kuracağım?
 
Hocam bellek olmadan işletim sistemini nasıl kuracağım 2.HDD'ye ISO mu kuracağım?
Hayır. İso dosyasını klasöre çıkardıktan sonra Sources klasörüne girin. Orada setup.exe diye bir dosya olacak. Onu çalıştırın. Kurulum ekranı gelecek, disk seçimi ekranında 2.HDD'yi seçin.
 
Hayır. ISO dosyasını klasöre çıkardıktan sonra sources klasörüne girin. Orada setup.exe diye bir dosya olacak. Onu çalıştırın. Kurulum ekranı gelecek, disk seçimi ekranında 2.HDD'yi seçin.

Teşekkürler,1.hard diskim sıkıntı olduğu için format veya işletim sistemi değiştiremiyorum onda 7 Ultimate kaldı,2.HDD'me de Win 8.1 ve Windows 10 2016 LTSB kurdum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…