2. kez mezuna kalmak için öneri

İstediği bölümleri araştırsın, gelecek planlamasını yapsın, çalışma alanlarına ve sektör şartlarına baksın ona göre tercihini yapsın. Sadece baskı gördüğü için evden kaçmasın dedim.
 
Akraba vasıtasıyla yurtdışında okuyacağım arkadaşlar. Onun için en azından yazılım müh. okumak istiyorsam barajı geçip bir üni.'ye yerleşmem gerekiyor. Kısacası 2 hedef arasında kaldım. Yazılım mühendisliği hedefine devam edeceksem bir sene daha çalışıp barajı geçmem gerekiyor (barajı 1 senede çok rahat geçeceğimi düşünüyorum, matematiğim kötü değil sadece fenim yok). Eğer ekonomiden devam edeceksem de zaten puanım yetiyor. Sanırım takıldığım yer bu hedef kısmı ve aile baskısı. Aile baskısını azaltmak için de bir işe girmem gerekiyor sanırım. Fakat dediğim gibi, karar veremiyorum.
 
Yurtdışında okuyacaksan benim dediklerim boşa çıkıyor dostum. Onunla alakalı neler nasıl olur bilmiyorum.
 
Mezuna kalmak ne demek tam bilmiyorum ama sinavi kazanamamak oluyor sanirim. Sana onerim eger top 5 universiteden birini kazanamayacaksan ilgin olan bir meslegi ogrenmeye bak. Bu benim tavsiyem tabii ki.

Evet. Üniversitede istediği bölümü kazanamamanın yeni karşılığı mezuna bırakmak.

Sorunuza gelirsek aile baskısı çok demişsiniz. Bu baskılara rağmen çalışırım sıkıntı olmaz derseniz hayallerinizin peşinden gitmeniz iyi bir şey. Sonuçta okulu 4 yıl okuyacaksınız ama mesleği ömür boyu yapacaksınız. Bundan dolayı iyi bir tercih yapmanız gerekir. Zaten mühendislik fakültesi okunacaksa istekli olunması şart. Çok ağır bir fakülte, isteksiz veya puanım yettiği için yazdım diyenler genelde kaydını sildiriyor. İsteğiniz varsa ne güzel.
 
Söylemediğin ayrıntılar var ne zaman okuyacaksın nasıl bir yöntemle gideceksin bilmiyoruz ki. Gidebilmen için gerekli olan şartları da bilmiyoruz. Ekonomi okurken yurtdışına yazılım mühendisliği bölümüne kayıt olabiliyor musun ? vs.
 
Ekonomi ile Yazılım Mühendisliği farklı alanlarda olduğu için ekonomi kazanıp yazılım mühendisliğine geçmek neredeyse imkansız. Belki özel okullar yapıyordur onu bilmiyorum. Kısacası şu an bölüme yerleşmem yetiyor fakat dediğim gibi sayısal değil eşit ağırlık olarak çalıştım ben. İki bölüm de farklı alanlarda. Eğer yazılım mühendisliği okuyacaksam sonuç olarak mezuna bırakmam gerekiyor maalesef. Fakat hedefimin net olmamasından mıdır yoksa 2. kez mezuna kalmaktan korkmamdan mıdır bilmiyorum ne yapacağıma tam karar veremedim.
 
Eğer Ekonomi ilgini çeken bir bölümse ve mezuna kalman aile baskısı konusunda sıkıntıysa Ekonomi okuman daha iyi olur. Yazılımda ilerlemek istiyorsan kendini kolaylıkla geliştirebilirsin. İnternette yazılımla ilgili çok fazla kaynak var. Üniversitede Ekonomi, İstatistik gibi bölümlerden mezun olmuş arkadaşlarım şuanda yazılımcı olarak çalışıyorlar. Yazılım sektöründe çok fazla alaylı yazılımcı var. Alaylı yazılımcı olmayı düşünürsen çok fazla çalışman gerektiğini unutmamalısın.
Yurtdışında okumak için ÖSYM sınavından baraj geçme gibi bir şart bulunmuyor diye biliyorum.
 
1- Yazılımda kendim ilerlemeyi ben de düşündüm fakat birçok şirket yazılım/bilgisayar müh. konusunda üniversiteden eğitim almış kişileri istiyor. Düz yazılımcı isteyen büyük şirket sayısı az ve genelde daha küçük şirketler sadece yazılımcı alıyor.

2- Yurtdışında okumak için burada okuyacağım bölümü kazanmış olmam gerekiyor fakat fenim olmadığı için barajı geçemiyorum.

Arkadaşlar bu arada YBS'den mühendisliğe geçiş hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…