2.kez mezuna kalmak mı yoksa üniversiteye gitmek mi?

ToprakBaran

Kilopat
Selamlar 2023 de ilk kez YKS'ye girdim ve o sene hiç çalışmadın laylaylom geçirdim. Mezuna kalma kararı aldım ders çalışacaktım yarın, pazartesi diye diye bir baktım mayıs 15 o gün ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım ve kalan süre boyunca ful ders çalıştım ve muhtemelen EA500-600k arası sıralama gelecek sizce yazıp gitmek mi yoksa edindiğim tecrübelerle adamakıllı hazırlanmak mı? Potansiyelimin oldugunu biliyorum ama dediğim gibi bu senede çalışacaktım, çalışmadım. Bu beni düşündürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışacağını düşünüyorsan yine hazırlan ama yine boşlarım diyorsam git.Maalesef fazla zaman kaybı olucak.

Bir kere mezuna bırakmışsın çalışmamışsın, kötümser olmak istemem ama bir daha bırakırsan yine çalışmazsın bence. Pek disiplinli değil gibisin, yine de karar senin.

Bir kere mezuna bırakmışsın çalışmamışsın, kötümser olmak istemem ama bir daha bırakırsan yine çalışmazsın bence. Pek disiplinli değil gibisin, yine de karar senin.

Evet hocam disiplin konusu sıkıntılı ve yaşımda 20 olacak seneye

Çalışacağına inanıyorsan çalışıp bir daha girmeni öneririm.
kendime disiplinli çalışma konusunda pek güvenmiyorum

İstediğiniz bölüm önemli, sınavdan yüksek almak önemli değil. Çok düşük sıralamayla çok güzel paralar kazanabileceğiniz mesleklerin bölümleri var. Öyle bölümlere yönelebilirsiniz.

Okul, bölüm önemli ama daha önemlisi o sürede ne yaptığın. Yani en iyi okulu da bitirsen kendini geliştirmezsen hiçbir şey olmaz. Eğer daha iyisini yapabilirim çalışırım dersen kesinlike mezuna kal fakat ders çalışmamam dersen kendine uygun bölüme girip yabancı dil öğrenip kendi alanında kendini geliştirmeye odaklan. TR de maalesef 10-15 üniversite dışında hepsi aynı.

Eğer kafanda çok net bir şekilde sadece üniversite okuyarak elde edebileceğin bir meslek yoksa, tecilinin son yılında tercih yapıp açık üniversite oku ve bu zamana kadar da farklı işler yapıp kendine uygun en iyi işi bulmaya çalış bence. Zamanı geri alamazsın eğer boş duracaksan 1 yıl da mezuna kalsan 4 yıl da üniversite okusan her türlü zaman kaybı olacak senin için. Olabilecek en verimli şekilde kullan zamanını. Eğer yurt dışına çıkmak istiyorsan bunu şu an diğerlerine kıyasla en sağlam okul ile yaparsın ve 4 yıllık haricinde neredeyse hiç işine yaramaz üniversite bu konuda. Önce yolunu çiz daha sonra kararlar al. Bugün mezuna kalsam mı diye düşünürken yarın mezuna kaldıktan sonra ne yapacağım diye sor kendine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…