2. kez mezuna kalmak ve askerlik

Hocam size "askerlik şubesini ya da üniversiteyi arayın" gibi şeyler söyleyip başımdan savmak istemiyorum çünkü kafa karışıklığınızı çok iyi anlıyorum.

Galiba sizin son çareniz AÖF ya da diğer açıköğretim üniversiteleri. Bunlara girince yine tecil oluyor galiba ama tabii ki bu şekilde yerleşirseniz OBP 1 seneliğine kırılır çünkü OBP 1 sene için kırılıyor diğer sene yine eski haline dönüyor. Bu aradaki 1 yılda da sınava hazırlanırsınız yine, açıköğretim derslerini de bir şekilde halledersiniz galiba çok zor olmuyor onlar diye biliyorum.

İlginiz için çok teşekkür ederim ama 1 yıl daha kaybetmeyi göze alamam ki. OBP eski haline dönmüyor bir kere yerleşirsen kiriliyor tekrar düzelme yok.
Hocam cok üzgünüm şu an onca emek verdim. Kadin bir birey istediği kadar girebiliyor neden çok büyük adaletsizlik var bu sınavda...

Hocam böyle bir şey gördüm, bu görselin kaynağı da dahil olmak üzere 2 kaynak atacağım, lütfen inceleyin:

Biraz araştırdım ve 1. verdiğim linkte de yazıyor (başka yerlerde de yazıyor) OBP kırılması 1 senelik bir ceza ya da engelleme gibi düşünün, yeni girecek adayların hakkı yenmesin diye. Yukarıda da yazan yazı 2022'de yazılmış o yüzden ben değiştirerek yazayım:

Bu yıl yerleşirseniz 2024'de kırık OBP olacak ama 2025'de tekrar eski haline dönecek. Bu kırılma 1 senelik yani.

1. verdiğim linkte senaryoları falan da anlatıyor hani şu durumda kırılır mı bu durumda kırılmaz mı gibi soruların cevapları da var. Yani kısacası; OBP'nin kırıldıktan sonra eski haline dönmesi mümkün.

Hocam askerlik konusunu çok kafaya takmayın, ben de kesinlike bir değişiklik ve düzenleme yapılmasını istiyorum; bu düzenlemeler zorunlu askerliğin kaldırılması mı olur bedellinin fiyatının düşürülmesi ya da faizsiz kredi/taksit imkanı mı olur bilmiyorum ama bir düzenleme mutlaka şart bence. Ama İsviçre, Avusturya, Finlandiya gibi gelişmiş ülkelerde de erkeklere zorunlu kadınlara gönüllü askerlik var. Tabii oralarda çok daha gelişmiş sistemler uygulanıyor ama doğacağımız yeri seçemiyoruz maalesef.

Hocam avrupada da zorunlu askerlik var fakat vicdani ret diye bir şey var. Rusyada bile var bizde yok çok üzücü. Egitim hayatima zarar veriyor. Hocam artik bıktım hem bu sene hem 2025 yksyi bekleyemem. Yaşim geçiyor 2024 yılı içinde halletmem gerekiyor.
Yapicak bi şey yok ya, mecburen kalicam kacak macak.
Belki üniye kayit olur gider çürük almaya çalişirim çünkü yapamam ben hijen sorunlarim var.

Doğru oralarda vicdani ret hakkı var, askerlik yerine kamu hizmeti vb. yapma gibi haklar da var.

Acaba zorunlu askerlik yüzünden başka ülkeye iltica edilebiliyor mu? Dalga geçer gibi sormuyorum gerçekten soruyorum. Bu da bir çözüm olabilir.

hocam o arkadaşa ulaştim tekrardan dedi ki 22 yaşindan sonra girdiğinde de kazanamamiş o yüzden gitmiş askerliğe. Kayit yapiyorlarmiş yani. Biraz için rahatladi. Kayit yapmazlarsa çok kötü çünkü aldiğin puan çöp olcak demek oluyor.
Hocam iltica işi çok zor. Gitmek için para gerekiyor param yok ki olsa bedelli yapardim.

konudan bağımsız hangi bölümü istiyorsun? 20 yaşındayım koç veya boun hukuk için 3.kez mezuna bırakma kararı aldım ve yaşın ilerlemesi kazanırsam mesleğe 25 26 gibi başlayacak olmam çok bunaltıcı bir olay ama başka çarem de yok gibi ortalama bir üni okumak istemiyorum. Senin durumunu merak ettim açıkçası

Bilgisayar istiyorum hocam aklimda 7 tane üni var. En kötü 7.ye gidicem yeter artik bu yılda olmazsa oluru yoktur demek ki. Düzgünce çalişsaydim daha farkli bir tablo olurdu karşimda şu anda.
Hocam tavsiyem, çok var diye salmayin sakin, yaşi boşverin 30 yaşinda mühe başlayip iyi kariyer yapanlar var fakat bu durum top ünilerde oluyor. Benim de sizin de hedefi ayni sayilir. Bu sene varimi yogumu vericem bu sınava başladim bile (ki zaten bilmediğim konu yok pratik eksikliği, deneme çözemdim adam akilli) ama iki gündür stresten başim çatliyor şu askerlik mevzusu ögrendiğim kadariyla kayit yapiyorlarmiş en kötü kayitimi yapar gider gelirim askere çıkar. Hedefim ilk 5-10k bakalim. Bilkent cs isterim demek gibi yüzsüzlük yapmayim tam burslu imkansiz yani... Obp 83 küsür o bile yeter ilk 100den çıkmama.
Çalişmaktan bikmadim. Bikma lüksüm de yok zaten başka seceneğim yok.

Askerlik olarak 1 sene daha rahatım tecilliyim haricinde 81 obpm var. Bu sene kötü bir üniversiteye gitmek zorundayım aile baskısından dolayı. Kırık OBP ile derece yapmaya çalışacağım. EA olduğum için işim biraz daha yapılabilir ama OBP'yi keşke kırdırmasam ama aileme bunu anlatamam. Durum vahim stres inanılmaz derecede fazla son anda üniversite yazmayıp kavga dövüş 1 sene daha lastdance yapabilirm bu da bir ihtimal karar vermedim henüz ama kısaca vazgeçmedim şimdilik. Hukuk tek çarem ve en iyi üniversitelerden biri olmak zorunda ilk 500-1K istiyorum. Aynı zamanda hem freelance çalışmak için hem yurtdışı ihtimalim olması için UnrealEngine de gelişmek istiyorum. Şimdilik hedeflerim bunlar. Dersler hakkında veya sohbet muhabet etmek istersen ig: emirlitt istersen yazabilirsin (burayı okuyan başkaları da varsa yazabilir).

Son düzenleme:

Hocam mezuna kalmanin zorlugunu biliyorsunuzdur. Ben hiç düzgün çalişmadiğim için kalacağim. Eger düzgünce simdiye kadar calistiysaniz sinavdan önce mezunluk düşünmeyin derim.
Eger gercekten yaparim diyorsaniz ailenizi ikna edin derim kirikla çok zor gercekten. Yapan var midir bilmem vardir kesin herhalde... IG kullanmiyorum, kapatmiştim açinca yazarim hocam. Mezuna kalirsaniz konuşuruz sinav hakkinda. İyi çalişmalar şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…