2. M.2 SSD için PCI-e dönüştürücü kullanmak

Bay

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, kullanmakta olduğum anakartta 2. M.2 SSD slotu yok bu yüzden PCI-e dönüştürücü aramaktayım. Uygun fiyatlı olarak bu ürünü buldum: PCI-E dönüştürücü.
Dönüştürücü hakkında biraz araştırma yaptım ve forumda şöyle bir konu ile karşılaştım: Konu.

Konuda gördüklerim üzerine kullandığım anakart hakkında detaylı araştırma yaptım ve kullanım kılavuzunda aşağıdaki tablolar ile karşılaştım.

1621777869391.png

1621778422330.png

500 GB'lık M.2 SSD alacağım ve kafamdaki seçenekler şunlar:
1. SSD
2. SSD
İşlemci olarak Ryzen 7 2700X kullanıyorum. Anakartım ile bu SSD'leri maksimum performansta kullanabilir miyim? Teşekkür ederim.

PCI-e 2.0 4X hizinda calisacak bu da 3.0 X2'ye esit
Bu hız dönüşümünü nasıl hesapladınız hocam?
1TB SATA SSD alabilirsin o fiyata ya da 2TB HDD.
Hız ihtiyacım var o yüzden M.2 ssd almak istiyorum
Teşekkür ederim hocam. Bu SSD'yi Samsung yerine yazdım.

Bu hız dönüşümünü nasıl hesapladınız hocam?

Hız ihtiyacım var o yüzden M.2 SSD almak istiyorum

Teşekkür ederim hocam. Bu SSD'yi Samsung yerine yazdım.

Yanlış hesaplamisim, 2gb/s hizinda olacak. Bunlari yapacaginiza 1 adet 1TB M.2 SSD de alabilirsiniz.

Bunlari yapacaginiza 1 adet 1TB M.2 SSD de alabilirsiniz.
1TB bütçemin çok üzerinde. Dönüştürücü kart + 500 GB M.2 SSD yaklaşık 1000TL ediyor. Vatan Bilgisayarda en ucuz 1TB M.2 SSD 1300TL den başlıyor. Dönüştürücü almam şart çünkü başka M.2 slotum yok.
2gb/s hizinda olacak
Peki 2GB/s yeterli olacak mı?

1TB bütçemin çok üzerinde. Dönüştürücü kart + 500 GB M.2 SSD yaklaşık 1000TL ediyor. Vatan Bilgisayarda en ucuz 1TB M.2 SSD 1300TL den başlıyor. Dönüştürücü almam şart çünkü başka M.2 slotum yok.
Render mı alıyorsunuz? Günlük amaçlı veya oyun için kullanacaksanız dönüştürücüye para vermek yerine 1 TB SATA SSD alabilirsiniz.

Render mı alıyorsunuz? Günlük amaçlı veya oyun için kullanacaksanız dönüştürücüye para vermek yerine 1 TB SATA SSD alabilirsiniz.
Bazen render alıyorum genelde solidworks gibi ağır programlarla çalışıyorum. Yeni SSD takmak isteme sebebim. Şu an kullandığım M.2 SSD'nin hafızası yetersiz gelmeye başladı. Kullandığım SSD'yi çöpe atmadan hafıza artırayım istiyorum. Sata SSD'ler hız konusunda çok tatmin etmiyor.

Dosya Ekleri

• 1621788050462.png
    1621788050462.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 45
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı