2. mezuna bırakmak mantıklı mı?

Eron karaduman

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, bu sene YKS’de EA alanında 30K yaptım ve istediğim üniversite gelmedi maalesef. Bu benim ilk mezun senemdi ve 12. sınıfta girdiğimde EA sıralamam 700K civarıydı. Bu sene sayısal tarafa geçip o alanda üniversiteye hazırlanmak istiyorum. Sizce 1 senede sayısal alanda 50-60K civarı sıralama yapılabilir mi? Ve 2. mezuna bırakmam sizce mantıklı mı? Üniversiteye geç mi başlamış olurum? Ailemi bu konuda nasıl ikna edebilirim? Sizin görüşleriniz varsa ve 2. mezuna bırakmış arkadaşlar varsa onların tavsiyelerini okumak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bölüm geliyorsa daha down bi üniversitede devam edin. Günümüz Türkiye’sinde ne kadar çok beklerseniz o kadar zarardasınız.
hocam hayalim mühendislik okumak ve çift vatandaşlığım var. eğer türkiyede olmaz ise farklı bir ülkede iş yapabilirim diye düşünüyorum. hayalim hukuk yazmaktı hala hukuk geliyor ama hiç istemediğim şehirlerde geliyor ve oralarda okumak istemiyorum.

Alternatif size uygun mühendislik dallarına da bakabilirsiniz. Örneğin hepsini içeren Endüstri olabilir ilginiz varsa tüm dünyada iş yapabilecek ve revaçta kalacak yazılım sektörü olabilir.
hocam dogru diyorsunuz ama ben eşit ağırlığım yani mühendislik dallarını seçme imkanım yok. 1 sene daha mezuna kalıp sayısal tarafa geçip mühendislik yazmak istiyorum dediginiz bölümleri düşünüyordum zaten.

Selamlar, bu sene YKS’de EA alanında 30K yaptım ve istediğim üniversite gelmedi maalesef. Bu benim ilk mezun senemdi ve 12. sınıfta girdiğimde EA sıralamam 700K civarıydı. Bu sene sayısal tarafa geçip o alanda üniversiteye hazırlanmak istiyorum. Sizce 1 senede sayısal alanda 50-60K civarı sıralama yapılabilir mi? Ve 2. mezuna bırakmam sizce mantıklı mı? Üniversiteye geç mi başlamış olurum? Ailemi bu konuda nasıl ikna edebilirim? Sizin görüşleriniz varsa ve 2. mezuna bırakmış arkadaşlar varsa onların tavsiyelerini okumak isterim.
Kendinize sorun. Gerçekten okumak istoyor musunuz? Cevap evetse başlamanın sırası geldi :)

Evet istiyorum ama ailem biraz sıkıntı.

Aileniz hakkında hiçbir şey söyleyemem, haddime değil zaten. Bence güzelce anlatın durumu.

Çünkü 1 sene beklemeyip 45 yıl acı çekmek yerine 1 sene daha çalışıp 45 seneyi "iyi ki" diyerek geçirin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı