2 milyon TL C segment SUV önerisi

LazDrovya

Megapat
Merhaba,
2018 yılında almış olduğumuz sıfır km Opel Astra J kasa 1.6 atmosferik mauel aracın her şeyinden bıkmış biri olarak yeni bir araç almaya karar verdim. Yaşadığım coğrafya gereği yerden yüksek olması, eşimin de kullanabilmesi için otomatik olması, 4-5 sene sonra satarken çok zarar ettirmeyecek ve piyasası olan, ve asla PSA ve Çin üretimi olmayan bir araç bakıyorum.

Seçeneklerim arasında 2021-22 model Tiguan Elegance, yeni kasa Sportage ve Austral var. Hem konforlu, hem donanımlı hem de mümkün olduğunca sorunsuz bir araç istiyorum. Austral hakkında yeni bir araç olmasına rağmen uzun süreli kullanımlarda kapı gıcırdamaları, konsol TRIM seslerine dair pek çok yorum okudum. Sportage da ise rakibi Tiguan ile piyasası ve ilerleyen zamanlarda piyasadaki olası değer kaybından dolayı arada kaldım.

Aklıma gelmeyen, psa ve Cherry, mg vb Çin malı araçlar dışında farklı bir araç önerebilecek ya da arada kaldığım 3 araç için yorum/tavsiye/önerisi olanlardan fikir almak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fransız ve Çin markaları kullananların kendilerine ve sevdiklerine saygılarının olmadığını düşünenlerdenim.

Fransız ve Çin markalarının Amerikaya girişleri yasaktır. 6 yıl Amerika'da yaşadım. Buradan biliyorum.

Merhaba,
2018 yılında almış olduğumuz sıfır km Opel Astra J kasa 1.6 atmosferik mauel aracın her şeyinden bıkmış biri olarak yeni bir araç almaya karar verdim. Yaşadığım coğrafya gereği yerden yüksek olması, eşimin de kullanabilmesi için otomatik olması, 4-5 sene sonra satarken çok zarar ettirmeyecek ve piyasası olan, ve asla PSA ve Çin üretimi olmayan bir araç bakıyorum.

Seçeneklerim arasında 2021-22 model Tiguan Elegance, yeni kasa Sportage ve Austral var. Hem konforlu, hem donanımlı hem de mümkün olduğunca sorunsuz bir araç istiyorum. Austral hakkında yeni bir araç olmasına rağmen uzun süreli kullanımlarda kapı gıcırdamaları, konsol TRIM seslerine dair pek çok yorum okudum. Sportage da ise rakibi Tiguan ile piyasası ve ilerleyen zamanlarda piyasadaki olası değer kaybından dolayı arada kaldım.

Aklıma gelmeyen, psa ve Cherry, mg vb Çin malı araçlar dışında farklı bir araç önerebilecek ya da arada kaldığım 3 araç için yorum/tavsiye/önerisi olanlardan fikir almak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Tucson veya Sporage, elektrikli sicak bakiyorsaniz suv degil ama suv gibi oldugu icin Tesla Model Y.

Elektrikliler için henüz erken olduğunu düşünenlerdenim. Tucson iç tasarımı ise tüplü eski monitörlere benzetiyorum açıkcası.
Tavsiyelerinizi değerlendireceğim teşekkür ederim.

PSA istemiyorum demeseydiniz DS7 diyecektim. Eski bir Sportage sahibi olarak 5008'e geçtim çok memnunum ama psa istemiyorsanız kesinlikle Sportage öneririm. 1 defa bakım harici sanayiye gittim onda da arkadan vurdular arabaya onun tamirine gittim. Konfor kalite donanım olarak üzmez şahsen yeni kasada fazlasıyla yakışıklı.

PSA istemiyorum demeseydiniz DS7 diyecektim. Eski bir Sportage sahibi olarak 5008'e geçtim çok memnunum ama psa istemiyorsanız kesinlikle Sportage öneririm. 1 defa bakım harici sanayiye gittim onda da arkadan vurdular arabaya onun tamirine gittim. Konfor kalite donanım olarak üzmez şahsen yeni kasada fazlasıyla yakışıklı.
3-5 sene sonra piyasası hakkında öngörünüz nedir? VAG grubu kadar hızlı ve minimum değer kaybıyla satılabilir mi?

PSA grubunu 1.2 Puretech motordan dolayı istemiyorsanız, 1.5 BlueHDI motor var. 2022-2023 model Peugeot 3008 alınabilir bu motor seçeneği ile. Bence gayet güzel bir araç. EAT 8 zaten çok iyi bir şanzıman. Onun dışında Hyundai-Kia grubu tabii ki güzel bir seçenek olur. Aynı şekilde Honda CR-V de müthiş bir seçenek.

PSA grubunu 1.2 Puretech motordan dolayı istemiyorsanız, 1.5 BlueHDI motor var. 2022-2023 model Peugeot 3008 alınabilir bu motor seçeneği ile. Bence gayet güzel bir araç. EAT 8 zaten çok iyi bir şanzıman. Onun dışında Hyundai-Kia grubu tabii ki güzel bir seçenek olur. Aynı şekilde Honda CR-V de müthiş bir seçenek.
PSA grubunu etrafımdaki her 10 araçtan 8 inde yaşanan başta elektronik olmak üzere bir çok probleminden dolayı istemiyorum. Belki hepsi bana denk gelmiş olabilir ama bende inanılmaz bir önyargı oluşturdu. Kolay kolay da kırılmaz. CR-V leri de oldukça beğeniyorum, değer kaybı yaşatmayacak bir araç fakat dediğim gibi, piyasası da bi nebze hızlı bir araç bakıyorum.

3-5 sene sonra piyasası hakkında öngörünüz nedir? VAG grubu kadar hızlı ve minimum değer kaybıyla satılabilir mi?

Şahsen 2 ay kadar önce 2014 modelini 3 günde sattım

PSA grubunu etrafımdaki her 10 araçtan 8'inde yaşanan başta elektronik olmak üzere birçok probleminden dolayı istemiyorum. Belki hepsi bana denk gelmiş olabilir ama bende inanılmaz bir ön yargı oluşturdu. Kolay kolay da kırılmaz. CR-V'leri de oldukça beğeniyorum, değer kaybı yaşatmayacak bir araç fakat dediğim gibi, piyasası da bir nebze hızlı bir araç bakıyorum.

Eski psa gurupları arızaya doymuyor doğru, yakın akrabamda 307SW var makyajlı kasa Turbo yedi, motor bilmem ne sensörü kırdı arıza yaktı motor 180 de stop etti çalışmadı bazen saçma arızalar çıkarıyor ancak yeni modelleri gayet güzel. Bende almadan önce çok uzun süredir tanıdığım ustama danıştım onun önerisi ile 5008 aldım adamın müşteri kazanıyım derdide yok birkaç ay içidne İngiltere'ye yerleşiyor o konudan da tereddüt etmeden biraz da yorum okuyup aldım iyi ki almışım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı