Anlatmaya çalıştığım şey şu. Eskiden adamlar gelip TP-Link cihazından ayarlarını yaptıktan sonra aynı interneti diğer modemde de çalıştırıyordum. Yani ana modem oturma odasında oluyordu bu modem ise salonda oluyordu. Ben 2. modeme bağlandığım zaman yine internete bağlanabiliyordum ve sadece güç kablosu takılıydı 2. modemimde.
Adım adım aşağıya yazdım hocam umarım işinize yarar:
1) Öncelikle eski ZyXEL VMG3312 modemi sıfırlaman gerekiyor. Arkasındaki reset deliğine kürdan ya da iğneyle 10 saniye kadar basılı tut. Işıkları yanıp sönünce bırak, fabrika ayarlarına dönmüş olacak.
2) Bilgisayarı Ethernet kablosuyla eski modeme bağla. Bu kablo sadece ilk ayarlar için lazım olacak.
3) Modem arayüzüne girin.
4) Modemin ayarlarına girdikten sonra "Kablosuz Ayarlar", "Wi-Fi Ayarları" veya "Ağ Ayarları" gibi bir menü bulman lazım. Orada "Kablosuz Tekrarlayıcı", "Repeater Modu", "WDS Köprüsü" gibi bir seçenek araman gerekiyor. VMG3312'de bunlardan biri kesin vardır. Bulunca onu seç.
5) Şimdi "Kablosuz Tekrarlayıcı" modunu seçin, seçince modem yakındaki Wi-Fi ağlarını tarayacak. Listeden yeni fiber modeminin Wi-Fi adını, yani ZyXEL EX3501-T0'ı bul ve seç. Seçtikten sonra senden yeni modemin Wi-Fi şifresini isteyecek. Şifreyi doğru gir.
6) Eski modemin Wi-Fi ayarlarını elleme. İstersen Wi-Fi adını değiştirebilirsin ama aynı ağ adı kalsa daha pratik olur.
7) "LAN Ayarları" veya "Ağ Ayarları" menüsünde "DHCP Sunucusu" diye bir ayar göreceksin. Mutlaka Kapat. Yoksa IP çakışması olur, internet karışır. Yeni modem zaten DHCP sunucusu olacak.
8) Son olarak ayarları kaydet ve modemi kapatıp aç. Birkaç dakika sonra eski modem açılınca bilgisayardan kabloyu çıkarabilirsiniz. Telefonunla falan eski modemin olduğu yerde Wi-Fi'ye bağlanmayı dene. ZyXEL EX3501-T0'ın ağ adını görmen ve internete girebilmen lazım.