2 modem birbirine nasıl bağlanır?

SaBenYido42

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bizim evde düne kadar 2 tane modem vardı ve 2'si de 1 internette çalışıyordu (yani 1 sağlayıcı vardı). Ama dün ustalar eve fiber bağlayıp yeni modem getirdiler ve düzen bozuldu. Eskisini de ustalar yaptığı için bir şey bilmiyorum. Kablosuz bir şekilde bağlamak istiyorum çünkü ana modemin yeri çok absürt bir yerde kablo çekmem imkansız. Bu konuyu nasıl çözebilirim?

Ana modem (yeni gelen modem): ZyXEL EX3501-T0

Eskiden bağlı ana modemim: TP-Link VC220-G3U
Eski kablosuz bağladığım modemim: ZyXEL VMG3312-B10b

Demek istediğiniz şey modeme 2. modeme bağlı olan fiber kabloyu 1. modeme bağlayamadığınız için 2. modem üzerinden 1. modeme kablosuz internet aktarmak mı?

Demek istediğiniz şey modeme 2. modeme bağlı olan fiber kabloyu 1. modeme bağlayamadığınız için 2. modem üzerinden 1. modeme kablosuz internet aktarmak mı?

Anlatmaya çalıştığım şey şu. Eskiden adamlar gelip TP-Link cihazından ayarlarını yaptıktan sonra aynı interneti diğer modemde de çalıştırıyordum. Yani ana modem oturma odasında oluyordu bu modem ise salonda oluyordu. Ben 2. modeme bağlandığım zaman yine internete bağlanabiliyordum ve sadece güç kablosu takılıydı 2. modemimde.

Var olan kablosuz ana modemin üzerine diğer modem arayüzüne girip kurulumda wifi tekraryalıcı özelliği var ise bunu aktif etmek gerekiyor. Yok ise bu özellikler de cihaz alımı gerekir. access point olarak geçiyor cihazlar.

Vallaha YouTube'dan çok video izledim arayüzleri aynı ama adamlar ayar yaptıktan sonra hep ana modemden kablo çekip bağlıyorlar. Ben bunu yapamıyorum ve o dediğin ayar olması lazım çünkü düne kadar ben bunu kullanıyordum. Benim istediğim tarzda bir makale veya video var mı?

Adım adım aşağıya yazdım hocam umarım işinize yarar:

1) Öncelikle eski ZyXEL VMG3312 modemi sıfırlaman gerekiyor. Arkasındaki reset deliğine kürdan ya da iğneyle 10 saniye kadar basılı tut. Işıkları yanıp sönünce bırak, fabrika ayarlarına dönmüş olacak.

2) Bilgisayarı Ethernet kablosuyla eski modeme bağla. Bu kablo sadece ilk ayarlar için lazım olacak.

3) Modem arayüzüne girin.

4) Modemin ayarlarına girdikten sonra "Kablosuz Ayarlar", "Wi-Fi Ayarları" veya "Ağ Ayarları" gibi bir menü bulman lazım. Orada "Kablosuz Tekrarlayıcı", "Repeater Modu", "WDS Köprüsü" gibi bir seçenek araman gerekiyor. VMG3312'de bunlardan biri kesin vardır. Bulunca onu seç.

5) Şimdi "Kablosuz Tekrarlayıcı" modunu seçin, seçince modem yakındaki Wi-Fi ağlarını tarayacak. Listeden yeni fiber modeminin Wi-Fi adını, yani ZyXEL EX3501-T0'ı bul ve seç. Seçtikten sonra senden yeni modemin Wi-Fi şifresini isteyecek. Şifreyi doğru gir.

6) Eski modemin Wi-Fi ayarlarını elleme. İstersen Wi-Fi adını değiştirebilirsin ama aynı ağ adı kalsa daha pratik olur.

7) "LAN Ayarları" veya "Ağ Ayarları" menüsünde "DHCP Sunucusu" diye bir ayar göreceksin. Mutlaka Kapat. Yoksa IP çakışması olur, internet karışır. Yeni modem zaten DHCP sunucusu olacak.

8) Son olarak ayarları kaydet ve modemi kapatıp aç. Birkaç dakika sonra eski modem açılınca bilgisayardan kabloyu çıkarabilirsiniz. Telefonunla falan eski modemin olduğu yerde Wi-Fi'ye bağlanmayı dene. ZyXEL EX3501-T0'ın ağ adını görmen ve internete girebilmen lazım.

Adımların belli bir yerine kadar geldim ama listede benim diğer modemin adı çıkmıyor

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-18 131753.png
    121,6 KB · Görüntüleme: 31
  • Ekran görüntüsü 2025-02-18 131809.png
    15,2 KB · Görüntüleme: 30
Onu nasıl ayırt edeceğim ki bu modem 2.4 destekliyor diğerinde 2 side açık.

Bildirim gelmemiş biraz geciktim kusura bakmayın. Modemler 2 farklı ağ yayar biri 2.4GHz biri ise 5GHz ve bu modem ayarlarında 2 farklı ağ adı ve şifreleri olarak belli olur. İki farklı ağlar olduğu için ikisinin de adını ve şifresini değiştirebilirsiniz. Sorununuza gelecek olursak Beyazaslan'ın dediği gibi 2.4GHz ve 5GHz farkları yüzünden olabilir sırasıyla modemlerinize bağlanıp modem arayüzünden 2 modeminizinde tek ağ mı yoksa 2 farklı ağ mı yaydığına bakabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…