Arkadaşlar merhaba. Bizim evde düne kadar 2 tane modem vardı ve 2'si de 1 internette çalışıyordu (yani 1 sağlayıcı vardı). Ama dün ustalar eve fiber bağlayıp yeni modem getirdiler ve düzen bozuldu. Eskisini de ustalar yaptığı için bir şey bilmiyorum. Kablosuz bir şekilde bağlamak istiyorum çünkü ana modemin yeri çok absürt bir yerde kablo çekmem imkansız. Bu konuyu nasıl çözebilirim?
Ana modem (yeni gelen modem): ZyXEL EX3501-T0
Eskiden bağlı ana modemim: TP-Link VC220-G3U
Eski kablosuz bağladığım modemim: ZyXEL VMG3312-B10b
Bildirim gelmemiş biraz geciktim kusura bakmayın. Modemler 2 farklı ağ yayar biri 2.4GHz biri ise 5GHz ve bu modem ayarlarında 2 farklı ağ adı ve şifreleri olarak belli olur. İki farklı ağlar olduğu için ikisinin de adını ve şifresini değiştirebilirsiniz. Sorununuza gelecek olursak Beyazaslan'ın dediği gibi 2.4GHz ve 5GHz farkları yüzünden olabilir sırasıyla modemlerinize bağlanıp modem arayüzünden 2 modeminizinde tek ağ mı yoksa 2 farklı ağ mı yaydığına bakabilir misiniz?
Acaba aradaki mesafe uzak olduğu için göremiyor mu acaba modeminizi yetişmiyorsa internet kablosunu çıkartıp yaklaştırma şansınız var mı? Hem böylece sorun var mı yoksa sinyal uzak olduğu için mi anlamış oluruz. Ve hayır 5GHz kapatmanıza gerek yok.