İkisinde de aynı sorun yaşanır.
Yansıtma da çözünürlük farkından kaynaklı sorun.
İki farklı çözünürlükte de genişletme yaptığında aynı sorun oluşur. Yani 2 monitörü tek ekran genişletmesi almak istediğinde.
Bir dönem yaptım. İkisi de 24" ve FHD - Hz'leri aynı olmasına rağmen tek ekran yapmak isteyip film seyretmek istedim. Yemedi 2 ekran ortasında çerçevelerin siyah alanları filmde acayip toxic etki yaptı. Dell'de gördüm 1 model de çerçeve 5mm olmasına rağmen ortada 10-11mmlik simsiyah alan. Sıfır boşluklu sisteme henüz geçemedik tekno olarak.
Ben de istemez miyim bir Hydra monitör yapayım olsun.
Ben de 2 farklı monitör yapıp birinci - ikinci ekran şeklinde mouse hareketleri ile kullanıyorum. Misal bu yazıyı soldaki Samsung'u kullanıyorum. Sağda transforms 1'i BenQ'dan seyrediyorum.
Yazmayı unuttuğum yine bir fark. Samsung HDMI ile, BenQ ise DVI kablo ile bağlı.
O zaman ilk yazdığım şekilde sorunsuz yapman gerek...
Diyecektim ve denedim olmadı haklısın!
NVIDIA Denetim Masası içinde çözünürlük değiştirme kısmında (ekran görüntüsü ekleyemiyorum)
özelleştir diye bir buton var.
Bu butona basmadan önce, çözünürlüğünü değiştireceğin monitörün seçili olduğundan emin ol.
Özelleştir butonuna bas ve yeni çözünürlük değerini yaz onayla. 2 onaylamadan sonra kontrol et.
Ben monitörün birini 1600*800'e çektim oldu. Önerilmese de oldu.