2 monitörün Hz uyuşmazlığı

Usra9191929

Picopat
Daha fazla  
Çift monitör kullanıyorum; ana monitörüm 250 Hz (DisplayPort), yan monitörüm 60 Hz (HDMI). Ana monitör 1920x1080, yan monitör 1366x768 çözünürlükte. Yan monitörden Spotify açıp oyuna döndüğümde ana monitör 60 Hz'e düşüyor. Yardım lazım.

2 monitör de 250 Hz kullanamaz ama 60 Hz aynı anda kullanabilir o yüzden büyük ihtimalle ana monitörüde 60'a çekiyor.

Hz sabitleme gibi bir ayar var mı ve açık mı belki o ayar ana monitörü ikinci monitörün hz ine sabitliyordur

Hz sabitleme gibi bir ayar var mı ve açık mı belki o ayar ana monitörü ikinci monitörün hz ine sabitliyordur
Hic bilmiyorum rx9070xt kullaniyorum

Sistemin kalanı nedir? Ekran kartı vs.

RX 9070 XT.

Sistemin kalanı nedir? Ekran kartı vs.

RX 9070 XT.

2 monitör de 250 Hz kullanamaz ama 60 Hz aynı anda kullanabilir o yüzden büyük ihtimalle ana monitörüde 60'a çekiyor.

Sadece islem yaptığım zaman.

Oynadığınız oyundaki görüntü ayarlarından görüntü modunu Tam ekran yerine Tam ekran pencereli moduna alıp çalıştırın, düzelmesi lazım. İngilizce adı Borderless Windowed veya Windowed Fullscreen diye geçer.

FreeSync özelliği olan bir monitör kullanıyorsanız sadece ana monitörünüz için açık olduğundan emin olun.

Son çözüm önerisi olarak Spotify veya Chrome gibi genelde yan monitörde açacağınız uygulamanın ayarlarında "Donanım hızlandırmasını kullan" gibi bir seçenek olur, onu kapatın. Bu sayede uygulama CPU'da çalışır, ekran kartında değil.

Bu tür sorunlar farklı bağlantı türleri kullanan monitörlerle çok daha yaygın gerçekleşir, Mümkünse iki monitörde de HDMI kullanın. Ya da DP.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…