2 Monitor Kullanırken Girişlerin Aynı Olması Şart mı?

Bthn07

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar tek kasa ile 2 monitör kullanmak istiyorum. Ancak kafama takılan sorular var. Öncelikle monitor girişlerinin ikisinin aynı olması mı gerekiyor yani biri HDMI digerini VGA bağlayabilir miyim ? Diğer sorum ise monitörun birinde oyun oynarken diğerinde internette dolaşabilir miyim yani oyuna girdiğimde 2 monitörde mi oyuna giriş yapar yoksa giriş yaptığım oyuna girer diğeri masaüstüden mi kalır ? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun kısmını cevaplayayım. Bende iki monitör kullanıyorum. Bunlardan birisi VGA diğeri DVI.
DVI olan monitörüm de oyun oynuyorum, VGA olanında ise film dizi falan izliyorum.

Monitörlerin girişleri farklı olabilir. Sana tavsiyem oyun oynayacağın monitörü ekran kartına, diğer internette gezinmek için kullanacağın monitörü ise anakartın üzerindeki çıkışlara takman. İkinci soruna gelecek olursak bir monitörden oyun oynayıp diğerinde internette gezinebilirsin.

Hocam ikisini de ekran kartinda bulunan çıkışlara takmakla ne farkı var senin dediğinin?

Hocam ikisini de ekran kartinda bulunan çıkışlara takmakla ne farkı var senin dediğinin?
Yanlış hatırlamıyorsam ikisini de ekran kartına takarsak ekran kartına daha fazla yük biniyor. Sen benim dediğimi yapabilirsin. İstersen internetten araştırabilirsin.
Edit: Sosyaldeki konulara baktım ve ikisinin de ekran kartına takılması gerektiğini gördüm. Yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim.

Estağfurullah hocam teşekkür ederim yardımcı olduğun için.

Hayır hocam yanlış bilgi değil isteyen yapabilir birini anakarta birini ekran kartına takmak gibi bir şansınız var BIOS ayarlarından gerçekleştiriliyor fakat anakarta takılan ekran işlemciye yüklenir ekran kartına çok yük binmesini istemeyen kişiler bunu tercih edebilirler veya ekran kartlarında çıkış yetersizliği olduğu içinde yapılabilir.

Düzenleme:
2016 daki konuyu hortlatmışım kusura bakmayın, fark etmemişim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…