Arkadaşlar merhaba. Udemy üzerinden Java programlama kursu satın aldım. 1 aydır üzerinde çalışıyorum, başlangıç seviyesi için baya güzel şeyler öğrendiğimi düşünüyorum ve Java'da çok ileri gitmeyi düşünüyorum (özellikle de mobil sektörde) ancak aklıma takılan bir soru var. Java programlama dilinin yanında başka bir dille daha uğraşmalı mıyım sizce (tabii önceliğim Java olacak) ?
Başka bir dil ile daha uğraş diyorsanız sizce hangisi ile uğraşmalıyım. Ben yanında Python veya JavaScript öğrenmeyi düşünüyorum veya başka bir dilde önerebilirsiniz. Sizce 2 dili bir arada götürebilir miyim? Programlama ile çok uğraşıyorum hani potansiyelim olduğunu düşünüyorum.
Misal ben de Python ile C#'ı ayna anda öğreniyorum hala. Bazı fonksiyonlarda kafa karışabiliyor. İkisine de eşit zaman ayırırsan kafan karışmaz biri diğerinden fazla olursa karışabilir. Ama öğrenirsin.
Teoride mümkün fakat pratikte Siz'in örneğinizde Java platformuna (Java, web tarafı Java Server Faces (JSF) vs gibi) hakim olmak daha anlamlı bence. Yazılımcı ufkunu geliştirmek için sonrada mesela Python, Go yada nodejs gibi farklı platformlar üzerinde çalışmalar yapılabilir.
Bence uğraşma derim. Bir programlama dilinde uzmanlaştıktan sonra diğerlerini öğrenmen çok daha kolay olacaktır. Tabiki her dilin kendince bir kullanım alanı vardır ama mesela Java'da uzmanlaştığını varsayarsak Object Oriented Programming kullanarak C#'da da .Net platformu üzerinden uygulamalar geliştirebilirsin. Her programlama dilinin yaptığı şey aynıdır, makineye derdini anlatmak, bu yüzden bence bir dilde uzmanlaşmak diğer dilleri öğrenmeni çok kolaylaştıracak.