Bugün biraz da hobi amaçlı 2 tane 250W Power'i aşağıdaki sisteme bağladım. Bunu yapmamdaki amaç 6+2 pin bulunmayan 400W Powerim yüzünden RX 570'i kullanamıyordum. 6 pin taktığım için ekran kartı 75W gücünde çalışıyordu normalde 8 pin ile 150W gücünde çalışması gerekiyormuş.
Renkli kabloları falçata ile kesip birbirlerine bağladım. Bunu yapmamdaki sebep kısa devre ile bilgisayarı çalıştırdığımda 1 adet powerin devreye girmesiydi.
SONUÇ: Ekran kartsız bilgisayarı başlattığımda 2 power da çalışmaya başladı. Bilgisayar normal şekilde açıldı. Ekran kartına 4+4 pin takıp enerji verdiğimde anakartta hiçbir hareket olmadı tepkisiz kaldı. 2 tane 250w taktığım için olduğunu düşünüyorum. Belki 2 tane 400W power deneseydim şu an çalışıyor olabilirdi. Bu arada 1 adet 500 GB HDD bu işlemden sonra çalışmamaya başladı.
Dün sipariş verdiğim 500W Silverstone Power'i beklerken böyle bir deneme yaptım sizinle paylaşmak istedim.
Büyük bir risk aldığınızı belirtmek isterim. Güç kaynakları arasındaki çok küçük bir voltaj farkı tüm sisteme zarar vermesine sebep olabilir. Umarım donanımların zarar görmemiştir. Yine de güzel bir deney olmuş. Helal olsun dedim.
Büyük bir risk aldığınızı belirtmek isterim. Güç kaynakları arasındaki çok küçük bir voltaj farkı tüm sisteme zarar vermesine sebep olabilir. Umarım donanımların zarar görmemiştir. Yine de güzel bir deney olmuş. Helal olsun dedim.